Γερμανία: Στη φυλακή για φοροδιαφυγή ο διάσημος σεφ Schuhbeck

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε τον τηλεοπτικό σεφ Schuhbeck σε φυλάκιση τριών ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή για φοροδιαφυγή

Ο σεφ Alfons Schuhbeck, γνωστός από πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, πρέπει να πάει στη φυλακή για τρία χρόνια και δύο μήνες για φοροδιαφυγή.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου Ι έκρινε ότι είχε αποδειχθεί ότι ο Schuhbeck είχε φοροδιαφύγει φόρους εκατομμυρίων.

Ο συγκατηγορούμενος του καταδικάστηκε σε ένα χρόνο με αναστολή για συνέργεια και ηθική αυτουργία.

Το δικαστήριο κράτησε τον Schuhbeck κάτω από τις απαιτήσεις του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει τέσσερα χρόνια και δύο μήνες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Schuhbeck είχαν ζητήσει ποινή με αναστολή.

2,3 εκατομμύρια ευρώ σε φορολογικές οφειλές

Η εισαγγελία είχε κατηγορήσει τον Schuhbeck ότι χρησιμοποιούσε, μεταξύ άλλων, ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να διαφεύγει λαθραία από την εφορία.

Συνολικά, πρόκειται για περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, τους οποίους ο Schuhbeck φέρεται να απέφυγε μεταξύ 2009 και 2015 στο “Orlando” και στο “Südtiroler Stuben”.

Ο Schuhbeck στην τελευταία του λέξη στο δικαστήριο: “Ξέρω ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος”. Δεν μπορούσε πλέον να το αλλάξει, αλλά μπορούσε να προσπαθήσει να επανορθώσει τη ζημιά και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.

Ο Schuhbeck δεν μπορεί να θυμηθεί συγκεκριμένα γεγονότα

Προηγουμένως, οι υπάλληλοι του Schuhbeck είχαν απευθύνει επίσης μια επιστολή στο δικαστήριο, το οποίο την είχε επίσης διαβάσει.

Ο σεφ  είχε σταδιακά παραδεχθεί τις κατηγορίες, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί συγκεκριμένα γεγονότα και ποσά.

Ζήτησε από το δικαστήριο να τον πιστέψει “ότι το ποσό των ακυρωμένων τιμολογίων στο ‘Südtiroler Stuben’ δεν ήταν τόσο υψηλό όσο μου έχουν καταλογίσει μέχρι στιγμής.”

Οι αρχές υποθέτουν ότι περισσότεροι από 1000 αριθμοί τιμολογίων έχουν εξαφανιστεί.

Ωστόσο, ο Schuhbeck είχε επίσης αναφέρει τεχνικές δυσκολίες στην καταγραφή των τιμολογίων.

Είχε ζητήσει “επειγόντως” από το δικαστήριο να “ελέγξει εκ νέου κριτικά το ποσό των ακυρωμένων τιμολογίων”, αλλά ταυτόχρονα παραδέχθηκε: “Δυστυχώς, δεν είναι πλέον δυνατό να υποβάλω περαιτέρω έγγραφα για το σκοπό αυτό”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.