Γερμανία – Γαλλία: Αποφασισμένες να στηρίξουν τη Μολδαβία

Οι επικεφαλής της γαλλικής και γερμανικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και Αναλένα Μπέρμποκ αντίστοιχα εξέφρασαν σήμερα την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τη Μολδαβία, την πρώην σοβιετική δημοκρατία που συνορεύει με την Ουκρανία, μπροστά στους «κινδύνους αποσταθεροποίησης», με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη.

«Οι υπουργοί συζήτησαν την ευρωπαϊκή απάντηση μπροστά στον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρθηκαν στη συνέχιση και την εμβάθυνση της στήριξης προς αυτήν τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Οι δύο υπουργοί μίλησαν επίσης για την κατάσταση στη Μολδαβία και την κοινή αποφασιστικότητά τους να τη στηρίξουν μπροστά στους κινδύνους της αποσταθεροποίησης», πρόσθεσε η Αν Κλερ Λεζάντρ.

Οι Λε Ντριάν και Μπέρμποκ αναφέρθηκαν, επιπλέον, στις «απειλές ενάντια στην επισιτιστική ασφάλεια» εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς παγκοσμίως σιτηρών.

«Επανέλαβαν τη δέσμευσή του να προσφέρουν βοήθεια στις χώρες που το έχουν ανάγκη», στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο πρώτο εξάμηνο του 2022) και της γερμανικής προεδρίας της G7.

Πηγή: Liberal

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.