Γερμανία: Γέμισαν οι πρώτες αποθήκες με δωρεές στους πληγέντες

Η προθυμία για βοήθεια μπροστά στην ανάγκη των συμπολιτών στις πλημμυρισμένες περιοχές είναι μεγάλη, οι αποθήκες με τις δωρεές σε είδος γέμισαν.

Ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός στην Κολωνία ανέφερε την Κυριακή ότι δεν θα γίνουν δεκτές προς το παρόν περαιτέρω δωρεές σε είδος.

Μια αποθήκη οχημάτων σχεδιασμένη για 50 αυτοκίνητα γέμισε, όπως αναφέρεται. “Δεν πιστεύαμε ότι θα μας επιτρεπόταν να δεχτούμε τόσες πολλές δωρεές σε είδος μέσα σε δύο ημέρες”, δήλωσε ένας υπάλληλος του DRK. Τώρα πρέπει να ταξινομηθούν οι δωρεές και να βρεθούν άτομα που τις χρειάζονται.

Οι περιφέρειες Euskirchen και Rhein-Erft στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία δήλωσαν επίσης ότι υπάρχουν αρκετές δωρεές σε είδος προς το παρόν. “Σε πολλά μέρη υπάρχει το πρόβλημα ότι οι πρόσθετες δωρεές δεν μπορούν να διαχειριστούν και να αποθηκευτούν”, εξήγησε η περιφέρεια Euskirchen.

Οι προσφορές βοήθειας δεν θα πρέπει να γίνονται ασυντόνιστα, αλλά σε άμεση επαφή με τους πληγέντες. Και οι δύο περιφέρειες δημιούργησαν λογαριασμούς για την ανακούφιση από τις πλημμύρες και ζήτησαν χρηματικές δωρεές.

Στο Ντίσελντορφ, μια ιδιωτική πρωτοβουλία συγκέντρωσε γρήγορα περισσότερα από 2.500 κιβώτια με δωρεές σε είδος. Ο εμπνευστής είπε ότι δεν ακόμη ενδιαφερόμενοι και έτσι θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις πληγείσες περιοχές της Βαυαρίας.

Θέλεις και εσύ να βοηθήσεις;

Γερμανία: Γενική κινητοποίηση – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.