Γερμανία: Γενναίες αυξήσεις μισθών ζητά το εργατικό συνδικάτο

Έχουμε ανάγκη από γενναίες αυξήσεις μισθών από τους εργοδότες λόγω των υψηλότερων τιμών, δήλωσε η αντιπρόεδρος του συνδικάτου.

To γερμανικό εργατικό συνδικάτο Verdi ζητά μεγάλη αύξηση μισθών μετά τα επίσημα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία σκαρφάλωσε στο 3,8% τον Ιούλιο, επίπεδο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 13 ετών.

«Έχουμε ανάγκη από γενναίες αυξήσεις μισθών από τους εργοδότες λόγω των υψηλότερων τιμών» δήλωσε στο Reuters η αντιπρόεδρος του συνδικάτου, Αντρέα Κόσιτς.

Η γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 3,8% σε ετήσια βάση, αρκετά υψηλότερα από τον νέο στρατηγικό στόχο που έχει θέσει η ΕΚΤ και αφορά σε επίπεδα κοντά στο 2%.

Οι εναρμονισμένες τιμές καταναλωτή σε μηναία βάση διαμορφώθηκαν στο 3,1% τον Ιούλιο έναντι 2,1% τον Ιούνιο, ανεβαίνοντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στο 2,9%.

Η στατιστική υπηρεσία αποδίδει σε μεγάλο βαθμό την άνοδο στη μείωση του ΦΠΑ, που από τον Ιανουάριο του 2021 έχει κοπεί για σχεδόν όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες.

Πηγή: www.euro2day.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.