Γερμανία: Για να γλυτώσουν ρεύμα άναψαν ψησταριά για να ζεσταθούν

Πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι ανησυχούν για την αυξανόμενη ενεργειακή κρίση. Φοβούμενος έναν τρομακτικό λογαριασμό ενέργειας, ένας άνδρας στο Mühldorf am Inn αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ψησταριά του με κάρβουνα στο διαμέρισμά του για θέρμανση.

Ψησταριά ως θέρμανση στο διαμέρισμα: δύο άτομα στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αστυνομίας, ένας 50χρονος άνδρας κάλεσε το 100 το πρωί της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου. Ενημέρωσε ότι μόλις είχε οδηγήσει τη σύζυγό του στο νοσοκομείο – είχε πονοκέφαλο και ζαλάδα. Όταν επέστρεψε στο σπίτι, ο ανιψιός του βρισκόταν αναίσθητος στο διαμέρισμα.

Όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο διαμέρισμα, η συσκευή προειδοποίησης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σήμανε συναγερμό.

Ως εκ τούτου, οι βοηθοί κατάλαβαν γρήγορα ότι ο αναίσθητος άνδρας ήταν πιθανώς θύμα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. Σε ελάχιστο χρόνο, ο 34χρονος ανιψιός του 50χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Θέρμανση με ψησταριά: δεν είναι μια σοφή εναλλακτική λύση

Ο ίδιος ο 50χρονος που τηλεφώνησε μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Στη συνέχεια, η πυροσβεστική έλεγξε το διαμέρισμα. Με τα όργανα μέτρησης διαπίστωσαν υψηλή συγκέντρωση CO.

Η αιτία για τη ρύπανση από CO στο διαμέρισμα ήταν μια ψησταριά με κάρβουνα. Η πυροσβεστική το βρήκε στο σαλόνι του διαμερίσματος. Είχε λειτουργήσει εκεί και επομένως ήταν υπεύθυνη για τα τοξικά αέρια.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος παραδέχτηκε αργότερα στην αστυνομία ότι όντως χρησιμοποιούσε τη σχάρα με τα κάρβουνα “για θέρμανση επειδή ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν πολύ ακριβός”.

Ο 50χρονος ερευνάται τώρα για σωματική βλάβη από αμέλεια. Ευτυχώς, και οι δύο τραυματίες δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τέλος, η αστυνομία προειδοποιεί κατά της χρήσης ψησταριών με κάρβουνο ή αέριο σε κλειστούς χώρους – μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παράγονται τοξικά αέρια τα οποία μπορούν γρήγορα να γίνουν απειλητικά για τη ζωή των ανθρώπων.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.