Γερμανία: Γιατί η DHL δεν παραδίδει τα δέματα στο σπίτι;

Ειδικά ενόψει των Χριστουγέννων, είναι δελεαστικό να παραγγείλετε δώρα μέσω διαδικτύου και να τα παραδώσετε με την DHL. Ορισμένα δέματα όμως δεν παραδίδονται στην εξώπορτα, αλλά απλώς καταλήγουν στο υποκατάστημα. Τι κρύβεται πίσω από αυτό:

Η DHL δεν παραδίδει πλέον πολλά δέματα στην πόρτα του σπιτιού, αλλά τα μεταφέρει απευθείας στο υποκατάστημα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν οι πελάτες περιμένουν το δέμα τους στο σπίτι, αλλά ο διανομέας δεν χτυπάει καν το κουδούνι.

Ο παράγοντας χρόνος είναι ο κύριος λόγος πίσω από τη δράση της υπηρεσίας παράδοσης δεμάτων. Αλλά δεν επηρεάζονται απαραίτητα όλα τα δέματα.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Πότε να παραγγείλετε δώρα για τα Χριστούγεννα;

Ειδικά τα δέματα που παραγγέλθηκαν με αντικαταβολή και αυτά που προέρχονται από το εξωτερικό παραδίδονται απευθείας στο υποκατάστημα από την DHL ενόψει των Χριστουγέννων, εξηγεί η πύλη inside-digital.

Κατά την παραγγελία με αντικαταβολή, οι πελάτες πληρώνουν την τιμή όχι στον λιανοπωλητή αλλά στον πάροχο ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Οι αποστολές από το εξωτερικό ενδέχεται επίσης να επιβαρυνθούν με πρόσθετα έξοδα λόγω τελωνείου, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν από την εταιρεία παράδοσης δεμάτων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ταχυδρόμοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να λάβουν χρήματα και να τεκμηριώσουν επιπλέον τις πληρωμές αυτές.

Προκειμένου να γλιτώσουν οι υπάλληλοι από αυτό το πρόσθετο καθήκον στην ήδη αγχωτική περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, τα αντίστοιχα δέματα μεταφέρονται απευθείας στα υποκαταστήματα.

Όπως έμαθε το Stern κατόπιν αιτήματος από την DHL, τα αντίστοιχα δέματα δεν θα μεταφέρονται πλέον στην πόρτα του σπιτιού “από τις αρχές Νοεμβρίου έως ότου ο όγκος των επιστολών και των δεμάτων μειωθεί μετά τα Χριστούγεννα”.

Αν θέλετε λοιπόν να διασφαλίσετε ότι τα δέματα είναι πιο πιθανό να φτάσουν κατευθείαν στο σπίτι σας, θα πρέπει να αποφύγετε την παραγγελία με αντικαταβολή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.