Γερμανία: Γυναίκα απολύθηκε επειδή διασκέδαζε στην αναρρωτική άδεια

Μια γυναίκα στη Γερμανία έχασε τη δουλειά της αφού το αφεντικό της ανακάλυψε φωτογραφίες της να διασκεδάζει ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Όμως, η εταιρεία είχε το νόμιμο δικαίωμα να την απολύσει;

Γυναίκα απολύθηκε επειδή διασκέδαζε ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια

Το αφεντικό σας μπορεί να μην περιμένει να είστε κλινήρης ενώ βρίσκεστε σε αναρρωτική άδεια, αλλά το να διασκεδάζετε όλη τη νύχτα θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιους να αμφιβάλλουν για το αν ήσασταν άρρωστος εξαρχής.

Αυτή ήταν η περίπτωση μιας γυναίκας που εργαζόταν στον τομέα της περίθαλψης στη Γερμανία, η οποία δήλωσε άρρωστη για δύο νυχτερινές βάρδιες το Σαββατοκύριακο.

Το βράδυ του Σαββάτου η γυναίκα βγήκε σε ένα πάρτι όπου δημοσίευσε φωτογραφίες της σε μια εφαρμογή και απαθανατίστηκε από έναν φωτογράφο της εκδήλωσης, οι φωτογραφίες του οποίου μεταφορτώθηκαν αργότερα στον ιστότοπο της εκδήλωσης.

Αφού ο εργοδότης της είδε πώς πέρασε την αναρρωτική της άδεια, η γυναίκα απολύθηκε από τη δουλειά της.

Μπορούν οι εργαζόμενοι στη Γερμανία να απολυθούν επειδή διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια αναρρωτικής άδειας;

Μετά την απόλυσή της, η εργαζόμενη στον τομέα της φροντίδας προσέφυγε κατά του αφεντικού της στο εργατικό δικαστήριο, όπου έχασε την υπόθεσή της.

Το εργατικό δικαστήριο έκρινε ότι η γυναίκα είχε εξαπατήσει τον εργοδότη της σχετικά με την ασθένειά της και απέδειξε ότι δεν ήταν ειλικρινής.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά ισχυρίστηκε ότι η άδεια οφειλόταν σε συμπτώματα γρίπης, η γυναίκα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι πήρε την άδεια επειδή αισθανόταν ψυχική αδιαθεσία – διάγνωση που της έδωσε γιατρός δύο ημέρες μετά το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, το δικαστήριο το απέρριψε αυτό, κρίνοντας ότι ήταν “απλώς απίστευτο” το γεγονός ότι η ενάγουσα μπορούσε να αισθάνεται ψυχικά αδιάθετη και να είναι καλύτερα αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο, χωρίς να έχει λάβει ψυχολογική βοήθεια.

Στη Γερμανία, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν νόμιμα να απολυθούν αποκλειστικά και μόνο με βάση τη δραστηριότητα που βρίσκει ο εργοδότης τους στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η καταγγελία της σύμβασης πρέπει να είναι αιτιολογημένη.

Σε μια άλλη περίπτωση, μια ασκούμενη σε ασφαλιστική εταιρεία στο Μόναχο, η οποία βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια με σπασμένο χέρι, απολύθηκε αφού ο εργοδότης της είδε φωτογραφίες της να συναντιέται με φίλους και έναν συνάδελφο το βράδυ.

Σύμφωνα με το ver.di, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, το επιχειρησιακό συμβούλιο της εταιρείας έκρινε την απόλυση άδικη και τα αποδεικτικά στοιχεία του εργοδότη δεν έγιναν δεκτά στο εργατικό δικαστήριο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης