Γερμανία: H Rewe επιθυμεί να αγοράσει και άλλα καταστήματα Real

Περισσότερα καταστήματα Real φαίνεται πως επιθυμεί να αγοράσει η εταιρεία Rewe. Μέχρι στιγμής ο όμιλος είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ και προσπάθησε να πάρει υπό την κατοχή του μόνο δύο καταστήματα του πρώην κολοσσού των σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη «Lebensmittel Zeitung» η εταιρεία , η οποία έχει έδρα την Κολωνία, θέλει να εξασφαλίσει άλλα 15-20 καταστήματα Real.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τη Rewe μέχρι στιγμής. Ούτε ο Ρώσος επενδυτής SCP δεν έχει σχολιάσει ακόμη σχετικά με το ζήτημα.

Oι ανταγωνιστές του ομίλου, Kaufland και Edeka, έχουν ήδη εξασφαλίσει μεγάλο αριθμό υποκαταστημάτων. Μικρότερες αλυσίδες λιανικής, όπως η Globus, καταλαμβάνουν επίσης ορισμένες αγορές.

Το 2021, η Edeka μπόρεσε να αυξήσει σημαντικά τις μηνιαίες πωλήσεις της και να είναι ήδη ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς με περίπου 11.200 παντοπωλεία και ετήσιες πωλήσεις άνω των 55 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με πληροφορίες από: T- online.de, Chip.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.