Γερμανία: H υπουργός Δικαιοσύνης θεωρεί το 2G μη προβληματικό

Η εισαγωγή νέων μέτρων στο Αμβούργο δεν είναι προβληματική κατά την άποψη της ομοσπονδιακής υπουργού Δικαιοσύνης, Christine Lambrecht.

“Δεν νομίζω ότι αυτό είναι προβληματικό”, δήλωσε η ίδια στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ARD και του ZDF. Στην πανδημία, είπε, οι εστιάτορες επλήγησαν σοβαρά από τους περιορισμούς. Με την εφαρμογή του λεγόμενου κανονισμού 2G, υπάρχει η πιθανότητα να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης στο χώρο της εστίασης.

Από το Σάββατο, το Αμβούργο είναι το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Γερμανίας που θα θεσπίσει ειδικά μέτρα για τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα. Ο κανονισμός 2G είναι αμφιλεγόμενος και θεωρείται επιλογή για τα εστιατόρια, τον πολιτισμό και τη θρησκεία, μεταξύ άλλων.

Εκεί μπορούν να γίνονται προσφορές αποκλειστικά για τους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες και να απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους παρά ένα τυχόν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Υπό αυτούς τους όρους, οι απαιτήσεις απόστασης, τα όρια των συμμετεχόντων και η υποχρέωση εγγραφής καταργούνται.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.