Γερμανία: Η Άνγκελα Μέρκελ δίνει ελπίδα για τις καλοκαιρινές διακοπές

“Φαίνεται ότι έσπασε το τρίτο κύμα”: Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δίνει ελπίδα ότι οι διακοπές θα είναι δυνατές και πάλι το καλοκαίρι – ακόμη και χωρίς τον εμβολιασμό.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε αισιόδοξη ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη θα είναι επίσης δυνατές για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όταν βλέπουμε τα χαμηλά κρούσματα που έχουν ήδη ορισμένες χώρες-εταίροι της Ευρώπης όπως η Πορτογαλία, “είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα καταφέρουμε ό,τι ήταν δυνατό και το περασμένο καλοκαίρι”, δήλωσε η Μέρκελ το Σάββατο μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

“Από πότε, ωστόσο, θα συμβεί αυτό, δεν μπορώ να το πω ακόμη”.

“Στη Γερμανία φαίνεται να έχουμε σπάσει το τρίτο κύμα”, δήλωσε η Μέρκελ. “Όταν μειωθούν οι δείκτες επίπτωσης, περισσότερα βήματα θα είναι σιγά-σιγά δυνατά στη Γερμανία. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα ισχύει για όλη την Ευρώπη”, είπε.

Όταν ρωτήθηκε, η καγκελάριος τόνισε ότι η πιθανότητα καλοκαιρινών διακοπών στην Ευρώπη “φυσικά” ισχύει και για τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, όπως και το προηγούμενο έτος.

Εκείνη την εποχή, “το θέμα του εμβολιασμού ήταν ακόμα στη θεωρία” και δεν υπήρχε επίσης πρόσβαση σε τεστ μεγάλης κλίμακας.

\Το περασμένο καλοκαίρι, με δείκτες της τάξεως του 2, 3 και 4, μπορούσαμε να έχουμε πολλές ελευθερίες.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνει: “Όταν πέσουν οι δείκτες επίπτωσης, αυτό θα σημαίνει ελευθερία για όλους τους ανθρώπους. Και έχουμε επίσης και τους δύο βοηθούς μας, τα εμβόλια και τα τεστ. Αυτό θα πρέπει να μας βοηθήσει αρκετά”.

Στη σύνοδο κορυφής, συζητήθηκε επίσης το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού – το λεγόμενο “πράσινο πιστοποιητικό”, όπως δήλωσε η Μέρκελ.

Οι τεχνικές απαιτήσεις όπως η συμβατότητα υπάρχουν. Ωστόσο, εξακολουθούν να τίθενται ορισμένα ουσιαστικά ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, όπως η αμοιβαία αναγνώριση εμβολίων που δεν έχουν εγκριθεί για την ΕΕ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.