Γερμανία: Η Bundesbank… ξεπλένει 51 εκατ. ευρώ

Περισσότερα από 51 εκατ. ευρώ που ανήκαν σε πολίτες, καταστράφηκαν στις μεγάλες πλημμύρες του Ιουλίου, στη Γερμανία.

Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας έχει πλημμυρίσει από λασπωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία δέχεται από τους πολίτες και τα αντικαθιστά δωρέαν με καινούργια.

Εκτός από λάσπη, πολλά από τα χαρτονομίσματα ήταν καλυμμένα από πετρέλαιο και λύματα από αποχευτέσεις.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας στεγνώνουν τα χρήματα σε στεγνωτήρια, τα ισιώνουν, τα επεξεργάζονται, τα μετρούν και στη συνέχεια τα καταστρέφουν στο παράρτημα του Μάιντς, το οποίο αναλύει πλαστά χαρτονομίσματα.

Η Bundesbank αναγκάστηκε να αγοράσει πολλά στεγνωτήρια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η τράπεζα, κάθε χρόνο, δέχεται περίπου 40 εκατ. ευρώ σε κατεστραμμένα χαρτονομίσματα. Οι Γερμανοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μετρητά περισσότερο από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με εργαζόμενους, είναι σημαντικό να φροντίσουν τα βρεγμένα χαρτονομίσματα πριν στεγνώσουν φυσικά και γίνουν σκληρά σαν τσιμέντο.

Οι φοβερές πλημμύρες του Ιουλίου στο δυτικό κυρίως τμήμα της Γερμανίας, άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές και 18ο νεκρούς.

Πηγή: Protagon.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.