Γερμανία: Η Deutsche Bahn ευνοεί τους VIP επιβάτες

Η Deutsche Bahn εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τρένων και αυστηρή ακρίβεια μόνο για τους VIP επιβάτες, αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό SPIEGEL.

Η Deutsche Bahn ευνοεί τους VIP επιβάτες

Μετά από συνεντεύξεις που πραγματοποίησε το γερμανικό περιοδικό SPIEGEL με το προσωπικό της Deutsche Bahn, αποκαλύφθηκε ότι η σιδηροδρομική εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών για τα τρένα που μεταφέρουν διασημότητες και πολιτικούς.

Σύμφωνα με το SPIEGEL, εάν το προσωπικό της Deutsche Bahn αναγνωρίσει ότι το όνομα στην κράτηση ενός επιβάτη είναι αυτό ενός διάσημου προσώπου, ενημερώνονται για την κράτηση όλοι οι αρμόδιοι μηχανικοί, οι μηχανοδηγοί, το προσωπικό του εστιατορίου, το προσωπικό ελέγχου σηματοδότησης και οι ελεγκτές.

Πριν από την ημερομηνία ταξιδιού του VIP, το τρένο καθαρίζεται από πάνω μέχρι κάτω, εσωτερικά και εξωτερικά.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο της Deutsche Bahn που περιήλθε στην κατοχή του SPIEGEL, πριν από το ταξίδι το τρένο ρυθμίζεται επίσης με “όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα, λειτουργικά τεχνικά εξαρτήματα, τη σωστή σειρά των βαγονιών και τακτική στελέχωση”.

Το προσωπικό σηματοδότησης που εργάζεται έχει επίσης εντολή να διασφαλίσει ότι το τρένο θα συναντήσει ένα κύμα πράσινων φώτων σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον προορισμό του, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία διασφαλίζει την ακρίβεια όταν επιβιβάζεται ένας VIP.

Αυτό το καλοκαίρι το ποσοστό ακρίβειας της Deutsche Bahn έπεσε σε χαμηλό 12 ετών, οπότε πρόκειται για ένα πρότυπο που πολλοί πελάτες της Deutsche Bahn δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό.

Όλοι αυτοί οι κανόνες περιλαμβάνονται στις λεγόμενες κατευθυντήριες γραμμές της Deutsche Bahn για τα “ταξίδια με ειδικές διατάξεις”.

Σύμφωνα με το SPIEGEL, σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς το προσωπικό που συνοδεύει τους VIP έχει επίσης το δικαίωμα να ζητά μη προγραμματισμένες στάσεις, να χορηγεί πληρωμές για φαγητό και ποτό και να ακυρώνει οποιεσδήποτε ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα που επιθυμεί.

Ενώ η ταξιδιωτική εταιρεία υπερασπίστηκε την υπηρεσία, ο Stefan Gelbhaar, πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων και μέλος του εποπτικού συμβουλίου των τρένων, δήλωσε στο περιοδικό: “Τα τρένα υπάρχουν για όλους. Οι κανόνες ειδικής μεταχείρισης για τους VIP θα πρέπει να καταργηθούν αμέσως”.

Καμία μεταχείριση VIP τρένων στην Ελβετία

Η ομοσπονδιακή σιδηροδρομική υπηρεσία της Ελβετίας, η SBB, δήλωσε ότι στα ταξίδια της δεν υφίσταται ειδική μεταχείριση για τους VIP επιβάτες και ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει πότε ταξιδεύει μαζί τους κάποιος διάσημος ή πολιτικός.

“Για την SBB η ασφάλεια, η αξιοπιστία και η ακρίβεια είναι ύψιστης σημασίας, ανεξάρτητα από το ποιος ταξιδεύει μαζί μας”, δήλωσε η εταιρεία στο SPIEGEL.

Η μόνη εξαίρεση είναι στην περίπτωση επίσημου ταξιδιού του ομοσπονδιακού συμβουλίου ή ενός ταξιδιού που πραγματοποιεί η πρόεδρος του ελβετικού εθνικού συμβουλίου Irène Kälin.

Εδώ, δήλωσε η SBB, η ακρίβεια αποτελεί προτεραιότητα, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να διαταράσσεται το χρονοδιάγραμμα άλλων τρένων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.