Γερμανία: Η ένωση κριτικών της πανδημίας δεν είναι ΜΚΟ

Ο αγώνας κατά της πολιτικής της πανδημίας δεν είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία. Αυτό διευκρινίστηκε από το Ομοσπονδιακό Φορολογικό Δικαστήριο (Bundesfinanzhof, BFH) στο Μόναχο σε συνοπτική διαδικασία.

Αν και μια μη κερδοσκοπική ένωση επιτρέπεται να ασκεί επιρροή στη διαμόρφωση της πολιτικής βούλησης, μπορεί να το κάνει μόνο στο βαθμό που είναι απαραίτητο για την επίτευξη του καταστατικού της σκοπού, σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου φορολογικού δικαστηρίου της Γερμανίας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Το μη κερδοσκοπικό καθεστώς συνδέεται με φορολογικά πλεονεκτήματα, όπως ο φόρος εισοδήματος και ο φόρος ακίνητης περιουσίας. Ωστόσο, η προϋπόθεση είναι ότι μια τέτοια ένωση “εξυπηρετεί το κοινό καλό”, για το οποίο υπάρχει ένας σαφώς καθορισμένος κατάλογος κριτηρίων.

Η εν λόγω ένωση της συνοπτικής διαδικασίας είχε αναλάβει τον σκοπό της “προαγωγής της δημόσιας υγείας και του γενικού δημοκρατικού πολιτεύματος”. Στην πράξη, ωστόσο, πολέμησε κυρίως τα κρατικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των μασκών για την προστασία από τη μόλυνση, απαίτησε την κατάργηση όλων των μέτρων και επεσήμανε το δικαίωμα των πολιτών στην αντίσταση.

Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης είχε μιλήσει για την “πιθανή εξάρτηση των πολιτικών από άλλες δυνάμεις” σε σχέση με την καταπολέμηση της πανδημίας, εξήγησε το δικαστήριο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.