Γερμανία: Η κακοποίηση ανηλίκων θα θεωρείται έγκλημα στο μέλλον

Τα νέα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων συνεχίζουν να συγκλονίζουν τη Γερμανία. Τώρα οι ποινές για τους δράστες γίνονται αυστηρότερες.

Όποιος κακοποιεί σεξουαλικά παιδιά, τραβά φωτογραφίες τους, ή διανέμει ή ακόμη και κατέχει τέτοιο υλικό, θα πρέπει να τιμωρείται ως εγκληματίας στο μέλλον, όπως αποφάσισε το Bundestag αποφάσισε την Πέμπτη.

Οι πολιτικοί της Ένωσης και του SPD στη Γερμανία χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο του μεγάλου συνασπισμού ως ένα σημαντικό βήμα προόδου για περισσότερη προστασία των ανηλίκων από κακοποίηση. Υπάρχουν όμως και ανησυχίες.

Ένα έγκλημα είναι μια πράξη που τιμωρείται με ελάχιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους βάσει του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα.

Τώρα οι αντίστοιχες παράγραφοι στον κώδικα αλλάζουν, έτσι ώστε αυτό να ισχύει επίσης για την παιδική κακοποίηση και την παιδική πορνογραφία.

Οι περιπτώσεις κακοποίησης στα Staufen, Bergisch-Gladbach, Lügde και Münster έδειξαν ότι το ποινικό δίκαιο δεν έχει το αναμενόμενο αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένες βελτιώσεις συμβαδίζουν με την αναβάθμιση της πράξης σε έγκλημα, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος νομικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU / CSU, Jan-Marco Luczak:

“Οι ανασταλτικές ποινές θα είναι η προδικαστική και η προληπτική κράτηση. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα ώστε να αποτρέψουμε τους δράστες να προχωρήσουν σε περαιτέρω επιθέσεις”.

Το μεγαλύτερο βήμα εδώ και χρόνια

Ο Thorsten Frei μίλησε για το “μεγαλύτερο βήμα σε αυτόν τον τομέα των αδικημάτων” εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό κάνει τις ζωές των παιδιών λίγο καλύτερες και ασφαλέστερες, δήλωσε η πολιτικός του SPD Susann Rüthrich.

Στη συζήτηση του Bundestag, ωστόσο, η βουλευτής Katja Keul επεσήμανε ότι η σύσφιξη θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει προβλήματα.

Για παράδειγμα, οι γυμνές φωτογραφίες παιδιών σεξουαλικού περιεχομένου αποστέλλονται δυστυχώς και σε μαθητές. Αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό και πρέπει επειγόντως να μιλήσουμε σοβαρά για το φαινόμενο.

“Αλλά δεν θα λύσουμε το πρόβλημα σύροντας χιλιάδες μαθητές σε ένα έγκλημα και κάνοντας τις κατάλληλες καταχωρήσεις στο μητρώο για να αποκλείσουμε τη μελλοντική σταδιοδρομία τους σε πρώιμο στάδιο”.

Εκτός από την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων, τα νομοθετικά σχέδια προβλέπουν επίσης νέους κανονισμούς για το εκτεταμένο ποινικό μητρώο που πρέπει να παρουσιάσουν οι παιδαγωγοί ή οι εκπαιδευτές:

Εγκλήματα που έγιναν πολύ καιρό πριν, πρέπει επίσης να καταγράφονται εκεί στο μέλλον.

Περισσότερες εξουσίες σε ερευνητές

Οι ερευνητές θα πρέπει επίσης να έχουν περισσότερες εξουσίες για την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων ή υπολογιστών σε σχέση με την κακοποίηση παιδιών και την παιδική πορνογραφία.

Η κατοχή σεξουαλικών κουκλών που μοιάζουν με παιδιά αποτελεί ποινικό αδίκημα και τα συμφέροντα των παιδιών που έχουν προσβληθεί πρέπει να ληφθούν περισσότερο υπόψη στις δικαστικές ακροάσεις μέσω φιλικής προς τα παιδιά ακρόασης.

Ο νόμος πρέπει τελικά να ψηφιστεί από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Το έργο δικαιολογείται επίσης από το γεγονός ότι το Διαδίκτυο, τα κοινωνικά δίκτυα και τα διαδικτυακά παιχνίδια με λειτουργία συνομιλίας έχουν αυξήσει τις πιθανότητες κινδύνου για παιδιά τόσο στον εικονικό όσο και στον πραγματικό κόσμο, όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου.

Είναι “ευκολότερο από ποτέ” να δημιουργηθεί επαφή με ανηλίκους για σεξουαλικούς λόγους. Επιπλέον, η διανομή και η χρήση παιδικής πορνογραφίας βασίζεται συχνά στην πραγματική σεξουαλική βία κατά των παιδιών.

Η διατύπωση “σεξουαλική βία” θα πρέπει – όπως είχε αρχικά προβλεφθεί στον νόμο – να αντικαταστήσει επίσης τον όρο “σεξουαλική κακοποίηση” στον ποινικό κώδικα.

Επανειλημμένως υπάρχει κριτική ότι τα προσβεβλημένα παιδιά υποβαθμίζονται σε αντικείμενα από τη λέξη κακοποίηση.

Σαν να μπορούσε επίσης να υπάρξει “χρήση” παιδιών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.