Γερμανία: Η Καθολική εκκλησία κατά της κακοποίησης ενηλίκων

Οι καθολικοί επίσκοποι θέλουν να εστιάσουν περισσότερο στο γεγονός ότι και οι ενήλικες μπορούν να πέσουν θύματα κακοποίησης στην εκκλησία. Γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνο τα παιδιά και οι νέοι που έχουν βιώσει σεξουαλική βία.

Ωστόσο, “βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της αντιμετώπισης της πνευματικής και σεξουαλικής βίας στην ποιμαντική φροντίδα των γυναικών και των ανδρών”, δήλωσε ο επίσκοπος Peter Kohlgraf του Mainz στην εαρινή ολομέλεια της Γερμανικής Διάσκεψης Επισκόπων (DBK) την Τρίτη στο φραγκονικό προσκύνημα του Vierzehnheiligen.

Bad Staffelstein: Στο νέο έγγραφό τους για την ποιμαντική φροντίδα, οι επίσκοποι τόνισαν τώρα ότι “δεν υπάρχει καμία ανοχή για τη σεξουαλική εγγύτητα και επαφή σε ποιμαντικά πλαίσια”, εξήγησε περαιτέρω ο Kohlgraf.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η εκμετάλλευση μιας ποιμαντικής σχέσης για επιθέσεις έως και σεξουαλική κακοποίηση είναι ποινικά κολάσιμη και πρέπει να καταγγέλλεται τόσο στη δικαιοσύνη όσο και στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Ο Kohlgraf δήλωσε: “Η συνειδητοποίηση ότι η σεξουαλική βία από κληρικούς και άλλους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους συμβαίνει ακόμη και μετά την ενηλικίωση και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην εκκλησία και να διαμορφώνει την ποιμαντική πρακτική της”.

Το 2010, ήρθαν στο φως πολλές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και νέων στην Καθολική Εκκλησία.

Μια έκθεση εμπειρογνωμόνων για την κακοποίηση που παρουσιάστηκε στο Μόναχο πριν από μερικούς μήνες αναζωπύρωσε τη συζήτηση. Οι δικηγόροι κατηγόρησαν τους υπευθύνους της Αρχιεπισκοπής Μονάχου-Φράιζινγκ ότι επί δεκαετίες δεν αντιμετώπιζαν κατάλληλα τις υποθέσεις κακοποίησης.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.