Γερμανία: Η κρατική τηλεόραση (ARD) έβγαλε τα αποτελέσματα..

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γερμανία έγιναν “γνωστά”, την Παρασκευή (24/09), δηλαδή δύο ημέρες νωρίτερα από τις κάλπες, γιατί η Κρατική Τηλεόραση της χώρας βιάστηκε, αλλά απολογήθηκε για το λάθος της.

Βιαστική αποδείχθηκε η Κρατική Τηλεόραση της Γερμανίας (ARD), την Παρασκευή (24/09), καθώς δημοσιοποίησε κατά λάθος αποτελέσματα εκλογών, οι οποίες θα γίνουν την Κυριακή (26/09).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τηλεπαιχνιδιού «Gefragt, Gejagt!», εμφανίστηκε μια κάρτα με υποτιθέμενα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, σύμφωνα με τα οποία η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 22,1%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 22,7%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 10,5% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) 13,2%.

Η κάρτα, πάντως, αφαιρέθηκε πριν εμφανιστούν τα αποτελέσματα της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των τηλεοπτικών μεταδόσεων του ARD, Χόλγκερ Λιχτεντχέλερ, δήλωσε: «Ήταν μια τεχνική δοκιμή των εκλογικών αποτελεσματων, που έπρεπε να γίνει χωρίς να βγει στον “αέρα”, αλλά αυτό έγινε λόγω σφάλματος. Ήταν ένα ατύχημα για το οποίο ζητούμε συγγνώμη».

Πάντως, το ARD ελπίζει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δεν θα επαληθευτούν, αλλιώς θα αρχίσουν να τίθενται ερωτήσεις.

Πηγή: sputniknews.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.