Γερμανία: Η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει ειδικό ερευνητή

Στο κρατικό κοινοβούλιο, μια εξεταστική επιτροπή θα διερευνήσει το σκάνδαλο των μασκών που βγήκε στην επιφάνεια πριν από λίγους μήνες. Αυτό ανακοίνωσαν οι Πράσινοι, το SPD και το FDP.

Προηγουμένως, η κυβέρνηση είχε απορρίψει την επιθυμία της αντιπολίτευσης να διορίσει ειδικό ερευνητή. Ο Herrmann, επικεφαλής της καγκελαρίας, δήλωσε στο BR ότι δεν υπάρχει ούτε νομική ούτε πολιτική νομιμοποίηση για έναν ειδικό ερευνητή.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD εξήγησε ότι η κυβέρνηση άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη να περάσει η διερεύνηση των σκανδάλων από ειδικό ανακριτή.

Η επιτροπή θα συσταθεί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης διαθέτουν αρκετές ψήφους για να την συγκροτήσουν.

Τους τελευταίους μήνες, πολλές συγκαλυμμένες συμφωνίες διαμεσολάβησης από βουλευτές προκάλεσαν οργή. Ειδικά οι πολιτικοί του CSU Sauter και Nüßlein βρέθηκαν στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.