Γερμανία: Η LG έκανε επιτυχημένες δοκιμές σε δίκτυο 6G

Μια από τις πρώτες δοκιμές μετάδοσης δεδομένων σε δίκτυο 6G έκανε η LG όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (19/08)

Η νοτιοκορεατική εταιρεία της LG μετέδωσε και έλαβε με επιτυχία ασύρματα δεδομένα Terahertz (THz) μέσω δικτύου 6G εκτός εργαστηρίου, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (19/08).

Στο πλαίσιο του πειράματος που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, το σήμα ταξίδεψε πάνω από 100 μέτρα σε εξωτερικό περιβάλλον μεταξύ των κτιρίων του Ινστιτούτου Fraunhofer Heinrich Hertz (HHI) και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Βερολίνου.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση η LG επισημαίνει: «Καθώς το 6G THz έχει μικρό εύρος και αντιμετωπίζει απώλεια ισχύος κατά τη μετάδοση και λήψη μεταξύ κεραιών, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην εξέλιξη της ασύρματης τεχνολογίας 6G ήταν η ανάγκη για ενίσχυση ισχύος με στόχο τη δημιουργία σταθερού σήματος σε συχνότητες εξαιρετικά ευρείας ζώνης».

Πάντως, σύμφωνα με την LG, ένας ειδικά ανεπτυγμένος ενισχυτής ισχύος «ήταν καθοριστικός για την επιτυχία αυτής της τελευταίας δοκιμής».

Η εν λόγω συσκευή, μάλιστα, είναι ικανή να παράγει «μια σταθερή έξοδο σήματος έως 15 dBm στο εύρος συχνοτήτων μεταξύ 155 και 175 GHz», όπως επεσήμανε η νοτιοκορεατική εταιρεία.

Ακόμα, η εταιρεία τόνισε: «Η LG ήταν επίσης επιτυχής στην επίδειξη προσαρμοστικής τεχνολογίας διαμόρφωσης δέσμης, που αλλάζει την κατεύθυνση του σήματος ανάλογα με τις αλλαγές στο κανάλι και τη θέση του δέκτη, καθώς και την αλλαγή κεραίας κατεύθυνσης, συνδυάζοντας σήματα από την έξοδο από πολλαπλούς ενισχυτές ισχύος και της μετάδοσής τους σε συγκεκριμένες κεραίες».

Επίσης, στη προαναφερθείσα ανακοίνωσή της, η LG αναφέρει ότι η παγκόσμια τυποποίηση των δικτύων 6G έχει προγραμματιστεί για το 2025 και η εμπορική διάθεσή τους έχει προγραμματιστεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ως εκ τούτου, η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει υψηλότερες ταχύτητες επικοινωνίας και ασύρματης μετάδοσης δεδομένων «με μικρή καθυστέρηση και υψηλή αξιοπιστία».

Πηγή: sputniknews.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.