Γερμανία: Η Lufthansa αναζητά 20.000 υπαλλήλους

Η Lufthansa ξεκίνησε τη Δευτέρα εκστρατεία για την πρόσληψη 20.000 υπαλλήλων, καθώς ο γερμανικός αεροπορικός κολοσσός ανακάμπτει δυναμικά από την πανδημία του κορονοϊού και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις προσωπικού.

Η αεροπορική εταιρεία υπέστη τεράστιες ζημίες όταν ο Covid σταμάτησε τα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια, αλλά η ανάκαμψη της ζήτησης τη βοήθησε να επιστρέψει στα κέρδη φέτος.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι αναζητά προσωπικό για νέες προσλήψεις στη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία και το Βέλγιο, σε πληθώρα ειδικοτήτων, από πιλότους και αεροσυνοδούς μέχρι τεχνικούς και ειδικούς πληροφορικής.

Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ορισμένες από τις διαθέσιμες θέσεις δημιουργούνται εκ νέου, ενώ ορισμένες είναι αντικαταστάσεις ατόμων που είχαν αποχωρήσει.

“Για να είμαστε στην πρώτη γραμμή του κλάδου, χρειαζόμαστε αφοσιωμένους και με κίνητρα υπαλλήλους για μια ποικιλία καθηκόντων και προκλήσεων”, δήλωσε ο επικεφαλής προσωπικού Michael Niggemann.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο, η Lufthansa είχε 108.000 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στα τέλη του 2019, πριν από την πανδημία, είχε 138.000.

Η αεροπορική βιομηχανία στην Ευρώπη προσπαθεί να προσλάβει νέο προσωπικό για να αντιμετωπίσει την ανάκαμψη της ζήτησης, αφού πολλοί παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Lufthansa, η οποία μείωσε το προσωπικό της κατά χιλιάδες υπαλλήλους στη διάρκεια της πανδημίας, αντιμετώπισε απεργιακές κινητοποιήσεις πιλότων και προσωπικού εδάφους το καλοκαίρι, λόγω της έλλειψης εργαζομένων αλλά και της αύξησης του πληθωρισμού.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών συμφώνησε στη συνέχεια σε αυξήσεις μισθών για το προσωπικό σε διάφορους τομείς.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών – στον οποίο ανήκουν επίσης οι Eurowings, Austrian, Swiss και Brussels Airlines – ανακοίνωσε κέρδη και δήλωσε ότι “άφησε πίσω του την πανδημία”.

Η Lufthansa σημείωσε τεράστιες ζημίες το 2020 και το 2021 και χρειάστηκε να διασωθεί από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά ανέφερε ότι τα οικονομικά της σταθεροποιήθηκαν νωρίτερα από το αναμενόμενο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης