Γερμανία: Η μάσκα στο αυτοκίνητο πιθανώς σύντομα να γίνει υποχρεωτική

Μέχρι τώρα, απαιτούνταν γιλέκα ασφαλείας στο αυτοκίνητο στη Γερμανία. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, η υποχρέωση πρέπει τώρα να επεκταθεί και για τις μάσκες.

Κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει τι πρέπει να έχει μαζί του στο όχημά του. Μέχρι τώρα, ήταν υποχρεωτικό να έχετε μαζί σας έγγραφα εγγραφής οχημάτων, άδειες οδήγησης, γιλέκα ασφαλείας, τρίγωνα και κιτ πρώτων βοηθειών σε αυτοκίνητα στη Γερμανία.

Εάν δεν μπορείτε να δείξετε ένα από αυτά τα αντικείμενα κατά τη διάρκεια ελέγχου ή σε περίπτωση ατυχήματος, ενδέχεται να σας επιβληθεί πρόστιμο.

Ωστόσο, η υποχρέωση θα μπορούσε σύντομα να επεκταθεί και να ισχύει και για τις μάσκες. Αυτό τουλάχιστον σχεδιάζει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών, όπως ανέφερε η Saarbrücker Zeitung.

Στο μέλλον, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να έχουν πάντα συνολικά δύο καλύμματα στόματος και μύτης μαζί τους ως πρόληψη κατά του ιού στο όχημα. Ακόμη και κατά την περίοδο μετά την πανδημία.

Όλα αυτά προκύπτουν από δήλωση της υπηρεσίας στο Bundestag, την οποία έλαβε η εφημερίδα.

Κατόπιν αιτήματος του dpa, το Υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο να προτείνει την υποχρέωση να μεταφέρει κανείς συνολικά δύο μάσκες με την επόμενη τροποποίηση των κανονισμών οδικής κυκλοφορίας (StVZO).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει να προσανατολιστεί στους κανονισμούς για γιλέκα ασφαλείας.

Εάν δεν το έχετε μαζί σας και σας πιάσουν κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου, θα πρέπει να αναμένετε πρόστιμο 15 ευρώ. Επομένως, είναι πιθανό το ίδιο πρόστιμο να ισχύει και για τη μάσκα στο αυτοκίνητο στη Γερμανία.

Το Υπουργείο αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι μια τέτοια απαίτηση θα μπορούσε απλώς να εφαρμοστεί πιο γρήγορα. Από το να προβλεφθούν και μάσκες για το κουτί πρώτων βοηθειών.

Το ομοσπονδιακό κρατίδιο του Βερολίνου προβλέπει ήδη την απαίτηση μάσκας. Το Adac.de στη Γερμανία, ανέφερε ότι απαιτείται τώρα ιατρική μάσκα στο αυτοκίνητο στο Βερολίνο.

Ωστόσο, οι οδηγοί και τα μέλη του νοικοκυριού κατά την οδήγηση ενός ιδιωτικού αυτοκινήτου εξαιρούνται από τον κανόνα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.