Γερμανία: Έρχεται η μεγαλύτερη κρίση στην παγκόσμια ιστορία το 2023

Έρχεται η μεγαλύτερη κρίση στην παγκόσμια ιστορία το 2023, λέει Γερμανός οικονομολόγος.

Η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού λόγω της ουκρανικής κρίσης θα οδηγήσει σε ελλείψεις λιπασμάτων και θα στερήσει από τους αγρότες τη δυνατότητα να παράγουν, σύμφωνα με τον Matthias Berninger, εκ των επικεφαλής της Bayer AG.

Ο Matthias Berninger, πρώην υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Γεωργίας της Γερμανίας και νυν επικεφαλής του τμήματος «Δημόσιο και Αειφορία» της Bayer AG, υπογράμμισε πως «το 2023 θα ζήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους λιμούς στην ανθρώπινη ιστορία»

Επίσης ο Mateen Kaim, πιστεύει ότι η παγκόσμια πείνα θα μπορούσε να επηρεάσει έως και εκατό εκατομμύρια ανθρώπους.

Ιδιαίτερη σημασία για τις ευρωπαϊκές χώρες έχουν τα λιμάσματα ποτάσας από την Ρωσία και την Λευκορωσία , τα οποία τελούν υπό δυτικές κυρώσεις.

Ως αντικαταστάτης τους προτείνονται τα αζωτούχα λιπάσματα αλλά, σύμφωνα με τους Γερμανούς, λόγω της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου δεν μπορούν να παραχθούν σε προσιτές τιμές.

Την ίδια ώρα, ο Joachim Rukwied, πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Αγροτών (DBV) είπε πως οι συγκομιδές θα είναι «σημαντικά χαμηλότερες από το 2023».

Να σημειωθεί ότι ο ετήσιος πληθωρισμός σε 19 χώρες της ευρωζώνης αυξήθηκε στο 7,4% για τον Μάρτιο.

Πηγή: SPORtime

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.