Γερμανία: Η Μέρκελ ζητά από τους πολίτες εμπιστοσύνη στο εμβόλιο

Μετά την προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, η Γερμανίδα καγκελάριος κα. Μέρκελ μίλησε υπέρ του εμβολίου του παρασκευαστή AstraZeneca.

Η Μέρκελ είπε ότι θα εμβολιαζόταν με αυτό. Πέντε ομοσπονδιακές πολιτείες πρόκειται να λάβουν επιπλέον δόσεις εμβολίου.

Μετά την προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών της AstraZeneca στη Γερμανία, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τους πολίτες εμπιστοσύνη στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. “Ναι, θα εμβολιαζόμουν με το εμβόλιο της AstraZeneca”, δήλωσε η Μέρκελ στο Βερολίνο μετά τη σύνοδο κορυφής για τον εμβολιασμό με τους αρχηγούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Εάν ερχόταν η σειρά της σύμφωνα με την ιεράρχηση του εμβολιασμού, “σίγουρα θα το έκανε”. Ταυτόχρονα, η καγκελάριος υπερασπίστηκε την απόφαση αναστολής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca τη Δευτέρα μετά από αναφορές για την εμφάνιση θρομβώσεων σε εμβολιασμένους ανθρώπους στη Γερμανία, όπως σε ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

“Αμφιβάλλω ότι έγινε μεγάλη ζημιά”, απάντησε η Μέρκελ όταν ρωτήθηκε. Είναι “σωστό ότι επιτρέψαμε την απόλυτη διαφάνεια”. Η Μέρκελ απέρριψε αιτήματα για αντικατάσταση του ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας Γενς Σπαν με ένα σαφές “όχι” όταν ρωτήθηκε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να ξεπεραστεί η αβεβαιότητα των πολιτών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

“Είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο”, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας του ΠΟΥ Bruce Aylward στη Γενεύη. Η γρήγορη επανεκκίνηση των εμβολιασμών μετά την αρνητική επαλήθευση της συσχέτισης μεταξύ θανατηφόρων συμβάντων και εμβολιασμού θα πρέπει να επαναφέρει την εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα του ΠΟΥ, η λειτουργία του συστήματος παρακολούθησης έχει αποδειχθεί από τις ρυθμιστικές αρχές σε αυτήν την περίπτωση.

Ο ΠΟΥ επανέλαβε τη σύστασή του για το φάρμακο. Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, δήλωσε η Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ για την ασφάλεια των εμβολίων την Παρασκευή.

Τα διαθέσιμα δεδομένα δεν υποδηλώνουν γενική αύξηση θρομβώσεων ή πνευμονικών εμβολών μετά τη χορήγηση εμβολίων κατά του COVID-19.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ