Γερμανία: Η μικρότερη μπαταρία στον κόσμο είναι γεγονός

Η μικρότερη μπαταρία στον κόσμο, που έχει το μέγεθος ενός κόκκου σκόνης, παρουσιάστηκε από ερευνητές στη Γερμανία.

Η μικροσκοπική μπαταρία έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί υπολογιστές οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Η ανάπτυξη της εν λόγω μπαταρίας μπορεί να οδηγήσει στην αντιμετώπιση δύο προβλημάτων που παρεμποδίζουν την τεχνολογική εξέλιξη:

Την έλλειψη ενσωματώσιμων σε μικροτσιπ πηγών ενέργειας και τις προκλήσεις στην παραγωγή ενσωματώσιμων μικρομπαταριών.

Η παραγωγή της μικροσκοπικής μπαταρίας θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην τεχνολογική εξέλιξη.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ενθαρρυντική απόδοση της αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα κάτω του τετραγωνικού χιλιοστού», είπε ο Δρ Μινσέν Ζου, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στο εγχείρημα.

Ο καθηγητής Όλιβερ Σχμίντ, συνάδελφος του Ζου, πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμη τεράστιες δυνατότητες βελτιστοποίησης για αυτήν την τεχνολογία και μπορούμε να περιμένουμε πολύ ισχυρότερες μικρομπαταρίες στο μέλλον».

Ποιες δυνατότητες ανοίγονται

Στόχος του εγχειρήματος ήταν να βρεθεί μια λύση για την τροφοδοσία της τεχνολογικής εξέλιξης, καθώς οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και μικρότερα και οι άνθρωποι αναζητούν εν γένει μικρότερες συσκευές που να διαθέτουν όμως όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες των μεγαλύτερων σε μέγεθος προκατόχων τους.

Οι επαναφορτιζόμενες μικρομπαταρίες που παρήγαγε η ομάδα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Chemnitz της Γερμανίας είχαν την ικανότητα να τροφοδοτούν τα μικρότερα τσιπ υπολογιστών στον κόσμο για περίπου δέκα ώρες.

Έτσι, μια μικροσκοπική μπαταρία παρέχει σημαντικές δυνατότητες για την ανάπτυξη τεχνολογιών του μέλλοντος, καθώς οι συσκευές συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο μικρές.

Οι μικροσκοπικές μπαταρίες χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετική τεχνολογία από τις συμβατικές, η οποία πάντως είναι συμβατή με τις καθιερωμένες τεχνολογίες κατασκευής τσιπ.

Στη σχετική ανακοίνωση των ερευνητών στον ιστότοπο του πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν διευκρινίζεται πότε η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι εμπορικά διαθέσιμη.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.