Γερμανία: Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει αναμνηστικό εμβόλιο

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά τώρα τον αναμνηστικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για όλους τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών.

Στην τρίτη ηλικία, η ανοσολογική απόκριση μετά τους εμβολιασμούς είναι γενικά χαμηλότερη και η διάσπαση του εμβολίου μπορεί συχνότερα να οδηγήσει σε σοβαρή πορεία της νόσου, σύμφωνα με την αιτιολόγηση.

Στα γηροκομεία, ο αναμνηστικός εμβολιασμός θα μπορούσε επίσης να χορηγηθεί σε ηλικιωμένους κάτω των 70 ετών λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης κρουσμάτων.

Η σύσταση για αναμνηστικό εμβολιασμό ισχύει επίσης για το νοσηλευτικό προσωπικό σε εξωτερικά ιατρεία και νοσοκομειακές εγκαταστάσεις για ηλικιωμένους και άλλες ομάδες κινδύνου, καθώς και για το ιατρικό προσωπικό που έρχεται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.

Προηγουμένως, υπήρχε αντίστοιχη σύσταση μόνο για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο αναμνηστικός εμβολιασμός με εμβόλιο mRNA πρέπει να γίνεται το νωρίτερο έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού – ανεξάρτητα από το εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.