Γερμανία: Η νέα κυβέρνηση προωθεί ταχύτερα την πράσινη οικονομία

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία με επερχόμενο καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς, ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, φέρεται αποφασισμένη να εντείνει τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, προωθώντας ταχύτερη έξοδο από τη χρήση άνθρακα, αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και νέο κατώτατο όριο τιμών άνθρακα.

Η επερχόμενη κυβέρνηση συμφώνησε ότι οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της Ευρώπης θα πρέπει να σταματήσουν να καίνε άνθρακα ως το 2030, οκτώ χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με έγγραφο της συμφωνίας συνασπισμού.

Εξάπλωση των ΑΠΕ

Η ταχεία εξάπλωση των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο στόλος νέων παραγωγών φυσικού αερίου, θα αναπληρώσουν το έλλειμμα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τη νομοθεσία για το κλίμα το 2022 και θα ξεκινήσουμε ένα άμεσο πρόγραμμα προστασίας του κλίματος, με όλους τους απαραίτητους νόμους και μέτρα», ανέφεραν οι εταίροι της κυβέρνησης στη συμφωνία τους.

«Όλοι οι τομείς θα πρέπει να συνεισφέρουν: μεταφορές, κατασκευές και στέγαση, ηλεκτροπαραγωγή, βιομηχανία και γεωργία», τονίζουν μεταξύ άλλων στο κείμενο της συμφωνίας τους.

Πηγή: in.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.