Γερμανία: Ανοίγει η περίοδος των χριστουγεννιάτικων δέντρων

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα από τη Βαυαρία κοστίζουν φέτος μόνο λίγο περισσότερο από πέρυσι.

Ένα μέτρο έλατο Nordmann κοστίζει μεταξύ 20 και 25 ευρώ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Δασών κατά την έναρξη της βαυαρικής περιόδου χριστουγεννιάτικων δέντρων στο Mauern (περιφέρεια Freising).

Το έλατο Nordmann είναι μακράν το πιο δημοφιλές δέντρο εδώ και χρόνια, ακολουθούμενο από το μπλε έλατο.

Σύμφωνα με την Ένωση Παραγωγών Χριστουγεννιάτικων Δέντρων της Βαυαρίας, η μπλε ερυθρελάτη είναι σημαντικά φθηνότερη – ένα δέντρο ύψους σχεδόν δύο μέτρων κοστίζει μεταξύ 19 και 25 ευρώ.

Η έλλειψη νερού το καλοκαίρι επηρέασε φέτος πολλά νεαρά χριστουγεννιάτικα δέντρα, ιδίως στο Φραγκονία – σύμφωνα με την ένωση, τα μεγαλύτερα δέντρα επέζησαν από την ξηρασία σε μεγάλο βαθμό αλώβητα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δασών, περίπου τέσσερα εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα δέντρα πωλούνται κάθε χρόνο στη Βαυαρία, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από ειδικά φυτεμένες καλλιέργειες.

Μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από μια χρυσοκόκκινη μάνδρα με την επιγραφή “Bayerischer Christbaum” (Βαυαρικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο) της Ένωσης Παραγωγών Χριστουγεννιάτικων Δέντρων της Βαυαρίας.

Επιπλέον, υπάρχουν δέντρα με τη σφραγίδα “Ελεγμένη ποιότητα – Βαυαρία”.

Η βαυαρική προέλευση των δέντρων αυτών πιστοποιείται από το κράτος. Επιπλέον, μπορούν να υλοτομηθούν το νωρίτερο στις 10 Νοεμβρίου.

Η επεξεργασία με φυτοφάρμακα απαγορεύεται κατά τα τρία προηγούμενα έτη.

Κάθε χρόνο, περίπου 27 εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα δέντρα πωλούνται στη Γερμανία με κύκλο εργασιών μεταξύ 500 και 550 εκατομμυρίων ευρώ.

Περίπου το 90 τοις εκατό προέρχεται από οικογενειακές γεωργικές και δασικές επιχειρήσεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.