Γερμανια: Η πλειοψηφία θέλει όριο ταχύτητας στην Autobahn

Έρευνα στη Γερμανία αναφέρει πως το 60% των πολιτών της χώρας επιθυμεί να μπει όριο ταχύτητας στην Autobahn, όχι όμως για λόγους ασφάλειας αλλά λόγω… ρύπων!

Το θέμα με το αν πρέπει να υπάρξουν όρια ταχύτητας στα ελεύθερα κομμάτια του γερμανικού αυτοκινητόδρομου Autobahn είναι ένα ζήτημα που έχει φύγει από τα γερμανικά σύνορα, αφού δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι από ξένες χώρες, κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης που βρίσκονται σε αυτά τα σημεία προκειμένου να δουν την ικανότητα των αυτοκινήτων τους χωρίς να κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Το 60% των Γερμανών θέλει όριο στην Autobahn τα 130 χλμ./ώρα

Μάλιστα πρόσφατα ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel τάχθηκε υπέρ της επιβολής ορίου ταχύτητας.

Ωστόσο ο Γερμανός πιλότος φαίνεται πως δεν είναι ο μοναδικός αλλά εκφράζει την άποψη ενός μεγάλου μέρους του Γερμανικού λαού.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η «DW.com» μια πρόσφατη δημοσκόπηση ανέφερε ότι το 60 τοις εκατό των ανθρώπων στη Γερμανία υποστηρίζουν πως πρέπει να μπει όριο ταχύτητας 130 χλμ./ώρα στην Autobahn, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ τη μη επιβολής ορίου ταχύτητας.

Βασική αιτία είναι οι ρύποι και όχι η ασφάλεια

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι το γεγονός πως ο βασικός λόγος που το 60% των Γερμανών πολιτών επιθυμεί την επιβολή ορίου ταχύτητας είναι οι υψηλές εκπομπές ρύπων λόγω της αυξημένης ταχύτητας στα συγκεκριμένα κομμάτια του αυτοκινητόδρομου.

Μικρότερη ταχύτητα, σημαίνει λιγότερη κατανάλωση καυσίμου, άρα λιγότεροι ρίποι και αυτό προσδοκούν οι Γερμανοί με την επιβολή ορίου ταχύτητας.

Μάλιστα η έρευνα καταλήγει πως εάν μπουν όρια ταχύτητα στην Autobahn θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα στη Γερμανία κατά δύο εκατομμύρια τόνους ετησίως!

Η πλειοψηφία μίλησε!

-Το 60% των Γερμανών θέλει όριο ταχύτητας στα 130 χλμ./ώρα στην Autobahn.
-Βασικός λόγος είναι η μείωση των ρύπων και όχι η αύξηση της ασφάλειας!

Αφού τα αυτοκίνητα πλέον γίνονται «πράσινα» για ποιο λόγο να επιβληθεί όριο ταχύτητας για ρύπους; Μήπως τελικά ισχύει κάτι άλλο;

Πηγή: autotriti.gr

Διαβάστε ακόμα:

Autobahn: Η ιστορία του διασημότερου αυτοκινητοδρόμου στον κόσμο

Γερμανία: Πόσο «πατάνε» το γκάζι στην Autobahn;

Γερμανία: Οριστικό! Χωρίς όριο ταχύτητας η Autobahn

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.