Γερμανία: Η Stiko συνιστά τον εμβολιασμό για έγκυες και θηλάζουσες

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) συστήνει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. Αυτό ανακοινώθηκε από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) την Παρασκευή.

“Έπειτα από λεπτομερή διαβούλευση και αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων”, η επιτροπή συνιστά τον εμβολιασμό των εγκύων γυναικών από το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και των θηλαζουσών γυναικών με δύο δόσεις εμβολίου mRNA.

Το σχέδιο απόφασης της σύστασης πρέπει ακόμη να περάσει από τη λεγόμενη διαδικασία σχολιασμού με τα ομοσπονδιακά κρατίδια και τους εμπλεκόμενους εμπειρογνώμονες, οπότε δεν αποτελεί ακόμη τελική σύσταση.

Στην τρέχουσα σύσταση για τον εμβολιασμό, η επιτροπή δεν υποστηρίζει ακόμη τον γενικό εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι τυχαίοι εμβολιασμοί εγκύων γυναικών, για παράδειγμα εάν δεν γνωρίζουν ακόμη ότι περιμένουν μωρό, “δεν αποτελούν ένδειξη για διακοπή της εγκυμοσύνης”, αναφέρει.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.