Γερμανία: Προτεραιότητα η βελτίωση του εξοπλισμού των στρατιωτών

Ξεκίνησε στη Γερμανία, η δημόσια συζήτηση σε σχέση με την υλοποίηση της απόφασης του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς για την εφαρμογή ενός προγράμματος 100 δισ. ευρώ που θα αφορά το γερμανικό στρατό.

Η υπουργός Άμυνας, Κριστίνε Λαμπρεχτ (56, SPD) θέλει πάνω από όλα να βελτιώσει τον εξοπλισμό των στρατιωτών, σύμφωνα με την Bild.

Γιατί τους λείπουν τα πιο απλά πράγματα: προστατευτικά γιλέκα, κράνη, ζεστά εσώρουχα, συσκευές νυχτερινής όρασης.

Μιλώντας η Λάμπρεχτ Bild am Sonntag ανέφερε πως “οι στρατιώτες μας κάνουν το καθήκον τους με εντυπωσιακή αφοσίωση και το υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού – διασφαλίζουν την ελευθερία μας.

Γι’ αυτό αξίζουν τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό”.

Έδωσε εντολή στον Γενικό Επιθεωρητή Έμπερχαρντ Ζορν (62) “να βελτιώσει κατά προτεραιότητα τον προσωπικό εξοπλισμό των στρατευμάτων όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό είναι ακριβώς στην κορυφή της ατζέντας μου τώρα”.

Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα Άμυνας, Βόλφγκανγκ Χέλμιχ (63, SPD) θέλει να προμηθευτεί γρήγορα βαριά μεταφορικά ελικόπτερα και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν “ώστε τα στρατεύματα στο έδαφος να μπορούν να αμυνθούν έναντι επιθέσεων από αέρος”.

Ο Πάτρικ Σένσμπουργκ (50, CDU), επικεφαλής της ένωσης εφέδρων, παραπονιέται: “Ακόμα και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας δεν είναι διαθέσιμα σε επαρκή αριθμό.”

Το ναυτικό χρειάζεται περιπολικά και μεγαλύτερα πλοία. Αυτό όμως απαιτεί προσωπικό, τονίζει ο Sensburg.

Ζητεί να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτών (σήμερα 184.000) “σε πολύ πάνω από 200.000”.

Επιπλέον, πολλές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Η επικεφαλής της επιτροπής άμυνας, Μαρί-Αγκνές Στρακ Τσίμερμαν (63, FDP), αναφέρει στην Bild am Sonntag πως “πρέπει να εκπαιδευτεί όπως χρειάζεται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”.

Γεγονός είναι ότι η ενασχόληση με τον ομοσπονδιακό στρατό μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί από τη σκέψη σε επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης.

Εμπειρογνώμονας άμυνας Florian Hahn (47, CSU): “Δυστυχώς, χρειάστηκε μόνο ένας πόλεμος στην Ευρώπη για να μετατραπεί το SPD από ειρηνιστή σε ρεαλιστή.”

Ήταν ο υπουργός Οικονομικών του SPD, Όλαφ Σολτς, που απέτρεψε τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες και τα οπλισμένα drones.

Ο πολιτικός του SPD, Χέλμιχ: “Η πορεία λιτότητας επιβλήθηκε μεταξύ των υπουργών Άμυνας του CDU/CSU.” Η Ένωση επίσης απέτυχε να αναδιοργανώσει τις προμήθειες, σημείωσε.

Πηγή: Capital.gr

Δείτε επίσης για το μεγάλο ενδιαφέρον της Γερμανίας σε αμερικάνικο εξοπλισμό: ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.