Γερμανία: Η βιομηχανική παραγωγή σε πτώση για 2ο συνεχή μήνα

Υποχώρησε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρέασαν την παραγωγή στα εργοστάσια.

Η συνολική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 1,1% τον Σεπτέμβριο σε μηνιαία προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Destatis.

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση 1%, ενώ τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 3,5% (αναθεωρημένη μέτρηση).

Η βιομηχανική παραγωγή σε ετήσια βάση μειώθηκε 1% τον Σεπτέμβριο και ήταν 9,5% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα του Φεβρουαρίου 2020.

Η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,5% σε μηνιαία βάση και η παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκε 2,1% τον Σεπτέμβριο μετά από την πτώση 18,9% τον προηγούμενο μήνα.

Η ενεργειακή παραγωγή αυξήθηκε 1% και η παραγωγή στις κατασκευές αυξήθηκε 1,15.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.