Γερμανία: Η Υπ. Παιδείας ζητά χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού για τα παιδιά

Η Υπ. Παιδείας ζητά χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού για παιδιά και εφήβους από την ηλικία των 12 ετών σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια

Με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού να μειώνεται περαιτέρω, δίνεται περισσότερη έμφαση στη μελλοντική σχολική λειτουργία.

Η Ομοσπονδιακή Υπουργός Παιδείας Anja Karliczek ξεκίνησε μια εκστρατεία για ένα χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού για παιδιά και εφήβους από την ηλικία των δώδεκα ετών σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Σκοπός αυτού είναι να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά και οι νέοι θα μπορούν να εμβολιαστούν έως τις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς, δήλωσε η πολιτικός του CDU .

Karliczek: «Θέλω τα σχολεία να μπορούν να ξεκινήσουν πάλι σχετικά κανονικά τη λειτουργία τους, ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν εμβολιάζονταν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές».

Σύμφωνα με τη βούληση της υπουργού, η σύνοδος κορυφής εμβολιασμού θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα την Πέμπτη.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn είχε προηγουμένως αναφερθεί σε εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για μαθητές μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να δεσμευτούν δόσεις εμβολιασμού από την Biontech / Pfizer.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.