Γερμανία: Ιδιοκτήτης εστιατορίου λαμβάνει κρατική βοήθεια ύψους…3 ευρώ

Ένας εστιάτορας από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έλαβε αποζημίωση τριών ευρώ μετά την αίτησή του ως οικονομικό βοήθημα λόγω της πανδημίας. Περιμένει τα χρήματά του μέχρι σήμερα.

Στις 26 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Manfred Leifels υπέβαλε την αίτησή του για οικονομική βοήθεια λόγω της πανδημίας.

Ο ιδιοκτήτης έπρεπε να κλείσει το καφέ του “Mal Anders” στο Schwalenberg στην περιοχή Lippe από το Νοέμβριο λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Στις 4 Ιανουαρίου, ο Leifels έλαβε ειδοποίηση από την περιφερειακή κυβέρνηση του Ντέτμολντ.

«Ουάου, νομίζω ότι πήρα οικονομική βοήθεια κορωνοϊού», λέει ο Leifels σε ένα βίντεο στη σελίδα του καφέ του στο Facebook ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Εκπλήσσεται δυσάρεστα όμως όταν κοιτάζει την ειδοποίηση πιο προσεκτικά.

Του εγκρίθηκαν τρία ολόκληρα ευρώ!

Το ίδιο πρωί ο επιχειρηματίας κάλεσε την περιφερειακή κυβέρνηση στο Ντέτμολντ. Εκεί προωθείται μόνο σε μια ανοιχτή γραμμή πληροφοριών.

Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι τον προωθούν στο Ντίσελντορφ. Ωστόσο, κανείς δεν είναι υπεύθυνος. Μετά από μια κλήση στο Βερολίνο, κατέληξε και πάλι στην περιφερειακή κυβέρνηση στο Ντέτμολντ, αυτή τη φορά με διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου.

Από εκεί, ο Leifels προωθείται στο Υπουργείο Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Μετά από μια άλλη παράκαμψη μέσω του Βερολίνου, ο Leifels παραπέμπεται ξανά στην επαρχία.

Πέρασε συνολικά τέσσερις ώρες στα τηλέφωνα, αναφέρει ο Leifels. Αλλά βοήθεια δεν πήρε.

Τέλος, έλαβε μια δήλωση από τον υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας ότι «υπάρχει πιθανώς σφάλμα στο σύστημα».

«Εντελώς εύλογη»

Μόνο μετά από αρκετές εβδομάδες ο Leifels έλαβε τελικά ένα μήνυμα μέσω email, όπως αναφέρεται από το Welt. Περιγράφει την ενίσχυση γεφύρωσης τριών ευρώ που ορίζεται ως «εντελώς εύλογη».

Διότι, στην αίτησή του, δήλωσε πως είχε κύκλο εργασιών μόνο τρία ευρώ λιγότερο τον Δεκέμβριο από ό,τι τον προηγούμενο χρόνο.

Ο Leifels δεν μπορεί να θυμηθεί μια τέτοια δήλωση στην αίτησή του. Δεν θα μπορούσε καν να εισαχθεί στο σύστημα. «Έχουμε ένα καφέ και παραμένει κλειστό από το νόμο. Έτσι, οι πωλήσεις είναι μηδενικές», είπε ο Leifels στο Welt.

Ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης τόνισε στο Welt ότι το βοήθημα είχε υπολογιστεί σωστά τεχνικά.

Ο Leifels προφανώς δήλωσε κατά λάθος εισόδημα. Οι διορθώσεις δεν μπορούν πλέον να γίνουν μετά την αποστολή της αίτησης: «Μόλις αποσταλεί η αίτηση, τελείωσε».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει πρώτα να παράσχει μια δυνατότητα διόρθωσης. Μέχρι να συμβεί αυτό, ο Leifels θα πρέπει να την βγάλει με τα τρία του ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.