Γερμανία: Ιερέας έπαιξε με καμπάνα τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας

Στενοί και ισχυροί είναι οι ιστορικοί δεσμοί Γερμανίας και Τουρκίας. Τόσο στενοί που όχι μόνο φτάνουν μέχρι τις μέρες μας, αλλά αποδεικνύονται και σε καθημερινή βάση.

Να σημειωθεί πως διόλου τυχαίο δεν είναι ότι στη Γερμανία υπάρχει η πολυπληθέστερη τουρκική ομογένεια, η οποία μάλιστα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.

Αυτό που συνέβη στις 29 Οκτωβρίου όμως, δεν έχει προηγούμενο. Εκείνη την ημέρα οι Τούρκοι πανηγυρίζουν τη Γιορτή της Δημοκρατίας.

Και τι σκέφτηκε ο καθολικός ιερέας σε εκκλησία στο Ιλλερτίσεν της Γερμανίας για να τους τιμήσει;

Να «παίξει» με τον ήχο της καμπάνας τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας!

Ο απόλυτος παραλογισμός, όταν μάλιστα στην Τουρκία καταπατούνται και τα θρησκευτικά δικαιώματα των καθολικών, ενώ έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια και καθολικοί ιερείς!

Τονίζοντας ότι έχει πολλούς Τούρκους φίλους, ο καθολικός ιερέας Δρ. Ο Ulrich Manz είπε σε μια δήλωση: «Τρέφω ατελείωτο σεβασμό για τον Ατατούρκ και την κοσμική Τουρκία. Σκέφτηκα αυτή την πρωτοβουλία ως δώρο για την Ημέρα της Δημοκρατίας στους Τούρκους φίλους μου». είπε.

Και συνέχισε: «Από εδώ και στο εξής, θα συνεχίσω να παίζω τον ύμνο σας σε κάθε εθνική εορτή. Στόχος μου είναι να δυναμώσω τις φιλίες και να καταρρίψω τις προκαταλήψεις».

Φωτογραφία Αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.