Γερμανία: Ικανοποιημένοι οι φαρμακοποιοί με την έναρξη του πιστοποιητικού

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Φαρμακοποιών, η έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού στα φαρμακεία ξεκίνησε με επιτυχία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της DAV Dittrich, είχαν ήδη εκδοθεί 140.000 πιστοποιητικά έως τις 11 π.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 13.000 φαρμακεία σε εθνικό επίπεδο παρέχουν την υπηρεσία, σε περισσότερο από τα δύο τρίτα όλων των φαρμακείων.

Από σήμερα 14 Ιουνίου, όλα τα άτομα με πλήρη προστασία εμβολιασμού μπορούν να παραλάβουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στα φαρμακεία.

Ο Dittrich επεσήμανε ότι δεν είναι απολύτως απαραίτητο να εκδοθεί αμέσως το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να παρέχουν την υπηρεσία τις επόμενες εβδομάδες.

Η εφαρμογή θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη για την πρόσβαση σε απαλλάξεις από περιορισμούς λόγω της πανδημίας και να διευκολύνει τα ταξίδια στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Φωτογραφία αρχείου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.