Γερμανία: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα παίρνουν φωτιά στην Α2

Ο πυκνός καπνός παρέλυσε τον αυτοκινητόδρομο Α2. Ο δρόμος έπρεπε να κλείσει εν μέρει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Ένα φορτηγό φορτωμένο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχε πιάσει φωτιά. Ο μαύρος καπνός ήταν ορατός για χιλιόμετρα!

Γύρω στις 3.30 μ.μ., ο οδηγός παρατήρησε καπνό να βγαίνει από το φορτηγό του κοντά στο Uhrsleben. Αμέσως σταμάτησε και στάθμευσε το φορτηγό του στην άκρη του δρόμου. Οι φλόγες είχαν ήδη εξαπλωθεί.

Οι προσπάθειες του άνδρα να σβήσει τη φωτιά ήταν ανεπιτυχείς και μάλιστα τραυματίστηκε. Λίγο αργότερα, η καμπίνα του οδηγού και δύο φορτωμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πήραν φωτιά. Περίπου 50 πυροσβέστες προσπάθησαν να ελέγξουν τη φωτιά.

Επειδή όμως τα φλεγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο δύσκολο να σβήσουν λόγω των μπαταριών, η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες.

Το προχριστουγεννιάτικο ταξιδιωτικό κύμα στον αυτοκινητόδρομο 2 μεταξύ Ανόβερου και Βερολίνου, το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει, είχε μποτιλιάρισμα έως και 15 χιλιόμετρα και στις δύο κατευθύνσεις. Ο καπνός ήταν εν τω μεταξύ τόσο πυκνός που οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναγκάστηκαν να κλείσουν και το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.