Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Γερμανία: Ιλιγγιώδη κέρδη και ράλι μικρών χρηματιστηριακών εταιρειών

Γερμανία: Ιλιγγιώδη κέρδη και ράλι μικρών χρηματιστηριακών εταιρειών

H μεγάλη αύξηση των συναλλαγών μικροεπενδυτών εκτόξευσε τις μετοχές κάποιων μικρών γερμανικών χρηματιστηριακών εταιρειών, μεταξύ αυτών και μίας που διοικείται από 50 άτομα, η οποία κατέγραψε δεκαπλάσια ετήσια κέρδη μετά από μία σχεδόν αντίστοιχη αύξηση της μετοχής της σε διάστημα μικρότερο από ένα έτος.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία Lang & Schwarz – που ήταν από τις μικρότερες σε κεφαλαιοποίηση και είδε τη μετοχή της να αυξάνεται 1.200%.

Είναι το τελευταίο παράδειγμα για το πώς η ανία από τα lockdown και οι υψηλές αποταμιεύσεις στην Ευρώπη προκάλεσαν έκρηξη των επενδύσεων σε μετοχές από μικρούς επενδυτές.

H προβολή των συνεχών ρεκόρ του bitcoin και αγαπημένων εταιρειών της Wall Street – όπως τηςTesla ή της GameStop και των εταιρειών κάνναβης το 2021 – έδωσαν νέα ώθηση στην επενδυτική έκρηξη.

Οδήγησαν έτσι στα ιλιγγιώδη κέρδη εταιρειών στη Γερμανία όπως της Lang & Schwarz, της Tradegate και της Baader Bank από τον Μάρτιο του 2020.

«Δεν έχουμε δει τέτοιο μπουμ από τα τέλη της δεκαετίας του ’90», δήλωσαν οι κ. Roger Peeters και Christoph Frank, εταίροι της pfp Advisory στη Φρανκφούρτη. Η οποία είναι μέτοχος της Lang & Schwarz.

«Στη Γερμανία υπάρχει μία σειρά από εταιρείες, από πλατφόρμες έως χρηματιστηριακές και εξειδικευμένες τράπεζες, που θα μπορούσαν να κερδίσουν πολλά από την εξέλιξη αυτή. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πόσο βιώσιμη είναι αυτή η εξέλιξη;», πρόσθεσαν.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.