Γερμανία: “Ημέρα Ελευθερίας” μετά τον τερματισμό των μέτρων;

Ακολουθώντας τα βήματα του FDP, οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι ζητούν τώρα επίσης μια “Ημέρα Ελευθερίας”, σε εθνικό επίπεδο: από μια τέτοια ημερομηνία και μετά, οι κρατικές ρυθμίσεις κατά της πανδημίας στη Γερμανία θα πρέπει να τερματιστούν.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Ψηφοφόρων Hubert Aiwanger πρότεινε συγκεκριμένα την 11η Οκτωβρίου για το σκοπό αυτό – από την ημερομηνία αυτή και μετά, τα τεστ κορωνοϊού δεν θα πληρώνονται πλέον από το δημόσιο ταμείο για όλους.

“Το νεοεκλεγέν Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο πρέπει να ανακοινώσει την “Ημέρα Ελευθερίας” στην πρώτη του συνεδρίαση πριν από το τέλος Οκτωβρίου”, απαίτησε ο Aiwanger.

“Αν συνεχίσουμε να έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, αν τα νοσοκομεία δεν είναι υπερφορτωμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει να διαιωνίζει την επιδημική κατάσταση εθνικής εμβέλειας”, υποστήριξε.

Ως “φρένο έκτακτης ανάγκης”, ο κανόνας 3G θα μπορούσε να επανενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή – με πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένα, αναρρωμένα και άτομα με αρνητικό τεστ.

Το CSU αντέδρασε αμέσως. Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Florian Hahn έγραψε στο Twitter: “Όταν ο Hubert Aiwanger ζητά μια Ημέρα Ελευθερίας, μπορώ μόνο να πω: υπάρχει ήδη!

Και ξεχωριστά για τον καθένα με τον δικό του εμβολιασμό!” Τους τελευταίους μήνες, ο Aiwanger είχε επανειλημμένα αρνηθεί να εμβολιαστεί ο ίδιος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.