Γερμανία: Ισόβια η ποινή του δολοφόνου του βουλευτή Βάλτερ Λούμπκε

Στη δίκη του βίαιου θανάτου του περιφερειάρχη του Κάσελ, Βάλτερ Λούμπκε, το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε την απόφασή του.

Το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης καταδίκασε τον 47χρονο κατηγορούμενο Stephan E. σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του περιφερειάρχη του Kassel Βάλτερ Λούμπκε (CDU).

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία κατηγόρησε τον Stephan E. ότι σκότωσε τον Lübcke λόγω του έργου του για πρόσφυγες κινούμενος από ακροδεξιά εξτρεμιστικά, ξενοφοβικά συναισθήματα. Ο Stephan E. απαλλάχθηκε από τη δεύτερη κατηγορία για απόπειρα δολοφονίας του αιτούντος άσυλο Ahmed I.

Ο 44χρονος συνεκδικαζόμενος Markus H. καταδικάστηκε σε ποινή με αναστολή για ένα έτος και έξι μήνες για παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Αρχικά, ο Markus H. κατηγορήθηκε για συνενοχή στη δολοφονία. Η εισαγγελία τον κατηγόρησε ότι ριζοσπαστικοποίησε πολιτικά τον δράστη. Βγήκε από την κράτησή του κατά τη διάρκεια της δίκης και παραμένει ελεύθερος. Και οι δύο κατηγορούμενοι ήταν ενεργά μέλη στη δεξιά σκηνή για πολλά χρόνια.

Ο Lübcke πυροβολήθηκε στη βεράντα του σπιτιού του στο Κάσελ τον Ιούνιο του 2019. Συνολικά έλαβαν χώρα 44 δικάσιμες ενώπιον του Ανώτατου Περιφερειακού Δικαστηρίου της Φρανκφούρτης.

Η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας SPD Nancy Faeser ζήτησε τώρα να αποσαφηνιστεί η ευθύνη του κράτους.

Για παράδειγμα, το ερώτημα παραμένει ανοιχτό ως προς το γιατί ο φερόμενος δράστης δεν ήταν πλέον υπό επίβλεψη από τις αρχές ασφαλείας – παρόλο που είχε ήδη εμφανιστεί στο πλαίσιο του ποινικού δικαίου εκ των προτέρων.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.