Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη σε νοσηλευτή για τη δολοφονία 2 ασθενών

Δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε τη Δευτέρα έναν 27χρονο νοσηλευτή σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία δύο ασθενών, χορηγώντας σκόπιμα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, ώστε να “αφεθεί στην ησυχία του”.

Ο νοσηλευτής, που αναγνωρίστηκε μόνο ως Mario G., κρίθηκε επίσης ένοχος για έξι κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας, δήλωσε εκπρόσωπος του περιφερειακού δικαστηρίου του Μονάχου στη νότια Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Mario G. παραδέχτηκε ότι έκανε ενέσεις σε ασθενείς με ηρεμιστικά και άλλα κοκτέιλ φαρμάκων ενώ εργαζόταν στην αίθουσα ανάνηψης σε νοσοκομείο του Μονάχου.

“Ήθελα να με αφήσουν ήσυχο”, δήλωσε ο Mario G. στο δικαστήριο.

Τρεις από τις απόπειρες είχαν ως στόχο τον Γερμανό διανοούμενο και συγγραφέα Hans Magnus Enzensberger τον Νοέμβριο του 2020, ο οποίος όμως επέζησε.

Ο Enzensberger πέθανε δύο χρόνια αργότερα από φυσικά αίτια, σε ηλικία 93 ετών.

Οι δύο ασθενείς που πέθαναν ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Mario G. ήταν 80 και 89 ετών.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Mario G. χορήγησε τα φάρμακα επειδή ήθελε να μείνει μόνος του κατά τη διάρκεια της βάρδιας του, όταν ήταν συχνά μεθυσμένος.

Η υπόθεση θύμισε εκείνη του διαβόητου Γερμανού νοσηλευτή Niels Högel, ο οποίος καταδικάστηκε το 2019 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 85 ασθενών που φρόντιζε.

Ο Högel, που θεωρείται ο πιο “παραγωγικός” κατά συρροή δολοφόνος της Γερμανίας, δολοφονούσε ασθενείς με θανατηφόρες ενέσεις μεταξύ 2000 και 2005, πριν τελικά συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.

Το 2020, ένας Πολωνός εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στο Μόναχο για τη δολοφονία τουλάχιστον τριών ανθρώπων με ινσουλίνη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης