Γερμανία: Ιστότοπος υπολογίζει πότε θα εμβολιαστείτε!

Πότε θα έρθει η σειρά μου για το εμβόλιο του κορωνοϊού;

Όλοι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν κατά του ιού θα κάνουν κάποια στιγμή στον εαυτό τους αυτήν την ερώτηση. Ένας ιστότοπος θέλει τώρα να δώσει μια ιδέα για το πότε θα μπορούσατε να κάνετε το πρώτο εμβόλιο.

Ο υπολογιστής ημερομηνίας εμβολιασμού (Omnicalculator Corona-Impfterminrechner) αναπτύχθηκε από τους Bogna Szyk και Philip Maus για την εταιρεία Omni Calculator. Ένας τέτοιος υπολογιστής εμβολιασμού είχε ήδη προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Βρετανία, τον οποίο οι δύο πήραν ως μοντέλο.

Πώς λειτουργεί ο ιστότοπος; Αρχικά, εισάγετε μερικές πληροφορίες για την προσωπική σας ζωή και την επαγγελματική σας κατάσταση, ξεκινώντας από την ηλικία σας, τον επαγγελματικό τομέα και τις στενές επαφές. Ο υπολογιστής ρωτά επίσης για προηγούμενες ασθένειες.

Εάν έχετε απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, ο ιστότοπος υπολογίζει μια περίοδο κατά την οποία θα μπορούσε να χορηγηθεί η πρώτη δόση εμβολίου. Για παράδειγμα, για έναν υγιή 40χρονο, αναμένεται ο εμβολιασμός κάποια στιγμή μεταξύ 8 Αυγούστου 2021 και 21 Φεβρουαρίου 2022.

Ο υπολογιστής υπολογίζει τα δεδομένα σύμφωνα με το προγραμματισμένο ποσοστό εμβολιασμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (670.000 δόσεις εμβολιασμού την εβδομάδα).

Ωστόσο, υπάρχει επίσης η επιλογή ρύθμισης του υπολογιστή έτσι ώστε να εξάγει την πρόγνωσή του βάσει του πραγματικού ποσοστού εμβολιασμού. Η τελευταία φορά ήταν 506.647 εμβολιασμένα άτομα σε μία εβδομάδα (από τις 19 Ιανουαρίου 2021).

«Ο υπολογιστής ενημερώνεται κάθε εργάσιμη ημέρα σύμφωνα με τον αριθμό των ατόμων που εμβολιάστηκαν στη Γερμανία», εξηγεί ο προγραμματιστής Bogna Szyk.

Ενημερώνεται επίσης το πραγματικό ποσοστό εμβολιασμού για τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η βάση για τους υπολογισμούς είναι το διάταγμα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, στο οποίο καθορίστηκε η ακολουθία εμβολιασμών και η σύσταση εμβολιασμού της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών του Ινστιτούτου Robert Koch.

Το Omni Calculator εδρεύει στην Κρακοβία (Πολωνία). Ο ιδρυτής, Mateusz Mucha, έβγαλε την πρώτη του αριθμομηχανή πριν από δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες, η εταιρεία προσφέρει τώρα εκατοντάδες από αυτά τα προγράμματα βοήθειας.

Ο υπολογιστής ημερομηνίας εμβολιασμού για τη Γερμανία έχει μέχρι στιγμής χρησιμοποιηθεί από περίπου 950.000 άτομα.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Δείτε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.