Γερμανία: Καλύτερες μέρες υπόσχεται ο Άρμιν Λάσετ

Ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ, παρουσίασε χθες τις γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος του κόμματος (CDU) ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, παραδεχόμενος ότι έχουν γίνει σφάλματα στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας.

Ο Λάσετ προανήγγειλε μία «δεκαετία προόδου» και μια βιώσιμη περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και ψηφιακή πολιτική.

Εντός των προσεχών εβδομάδων θα αποφασιστεί αν ο Άρμιν Λάσετ θα οριστεί υποψήφιος καγκελάριος στη Γερμανία ή αν οι ελπίδες θα εναποτεθούν στον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους από το Κόνραντ Αντενάουερ Χάους, την έδρα των Χριστιανοδημοκρατών, ο Λάσετ αναφώνησε:

«Θα αλλάξουμε! Θα τα κάνουμε όλα καλύτερα!».

Μεταξύ των προτάσεών του είναι να επιστρέψει η έρευνα και η επιστήμη στη Γερμανία, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από χώρες όπως η Κίνα.

Σύμφωνα με τον Λάσετ, η σύγχρονη χριστιανοδημοκρατία «συνδυάζει την ελευθερία με την κοινωνική υπευθυνότητα» και προωθεί πολιτικές για το κοινό καλό απαλλαγμένες από ιδεολογικό μανδύα.

«Είμαστε το ανάχωμα απέναντι στην πολιτική που καθοδηγείται από την ιδεολογία», είπε αναφερόμενος στο αντίπαλο δέος, μια κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Αριστεράς.

Ο Λάσετ υπογράμμισε ότι η Γερμανία μπορεί να γίνει πρώτη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου, ενώ σημείωσε ότι η προστασία του κλίματος δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς να υπάρξει μέριμνα για τις θέσεις εργασίας.

Μία από τις ιδιαιτερότητες της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου ήταν ότι επρόκειτο για πρώτη φορά να θέσει υποψηφιότητα ένας Σύρος πρόσφυγας.

Ο δικηγόρος Ταρέκ Αλάους είχε ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος με το κόμμα των Πρασίνων για να εκπροσωπήσει όσους έχουν φθάσει πρόσφατα στη χώρα και να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν.

Χθες έγινε γνωστό ότι αποσύρεται λόγω του τοξικού κλίματος που συνάντησε.

«Ο σημαντικότερος λόγος που αποσύρω την υποψηφιότητά μου είναι οι απειλές που δέχομαι εγώ και κυρίως οι οικείοι μου», είπε ο Αλάους.

«Η υποψηφιότητά μου έδειξε ότι σε όλα τα κόμματα, στην πολιτική και στην κοινωνία χρειαζόμαστε δομές που θα καταπολεμήσουν τον ρατσισμό και θα βοηθήσουν όσους πλήττονται».

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.