Γερμανία: Κάμερες θα πιάνουν οδηγούς που χρησιμοποιούν το κινητό τους

Μετά την Αυστραλία και την Αγγλία, η Γερμανία γίνεται μια ακόμη χώρα που χρησιμοποιεί ειδικές κάμερες που μπορούν να αναγνωρίσουν εάν ο οδηγός ενός οχήματος χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του ενώ οδηγεί.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες κάμερες είναι επαναστατική και θα μπορούσε να αλλάξει το “παιχνίδι” για την αστυνομία, καθώς μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί έχουν τη δυνατότητα να πιάσουν τους παραβάτες μόνο όταν τους εντοπίσουν, ενώ οδηγούν δίπλα τους.

Γερμανία: Το εισιτήριο των 9 ευρώ κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα

Οι νέες κάμερες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύουν άμεσα φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας που λαμβάνονται “κοιτώντας” το παρμπρίζ κάθε διερχόμενου οχήματος.

Οι κάμερες μπορούν να τοποθετηθούν σε γερανογέφυρες ή σε φορητά τρέιλερ, τραβώντας φωτογραφίες σε όλες τις καιρικές συνθήκες και χωρίς θάμπωμα, ακόμη και αν τα οχήματα κινούνται με ταχύτητες που φτάνουν έως τα 300 χλμ/ώρα.

Στη συνέχεια το λογισμικό εξετάζει τις φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο και το σύστημα επισημαίνει σε έναν ελεγκτή (άνθρωπο) οποιονδήποτε έχει ένα τηλέφωνο στο χέρι του.

Τέτοιες κάμερες έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου και οι αρχές ανακοίνωσαν πως μια από τις κάμερες μέσα σε μια μια ώρα λειτουργίας εντόπισε 10 παραβάτες.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η μείωση του φόρου στα καύσιμα στη Γερμανία;

Από την 1η Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία τρίμηνη πιλοτική λειτουργία των καμερών στους δρόμους της πόλης Τρίερ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δοκιμαστική λειτουργίας τους και στη πόλη Μάιντζ.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 100 ευρώ και 1 βαθμός ποινής, με την αστυνομία να τονίζει πως το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό, μιας και με την χρήση των καμερών ευελπιστεί πως οι οδηγοί δεν θα χρησιμοποιούν το τηλέφωνο τους ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Πηγή: Autoblog.gr | amus.de

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.