Γερμανία: Καμία επανενεργοποίηση γραμμών μετά τις εκλογές

Ούτε ένα χιλιόμετρο σιδηροδρομικής γραμμής δεν επανενεργοποιήθηκε μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία

Σύμφωνα με διάφορες ενώσεις μεταφορών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων σημειώνουν μικρή πρόοδο όσον αφορά την εξαγγελθείσα επανενεργοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους, το έργο έχει μείνει στάσιμο.

Κατά την άποψη των ενώσεων μεταφορών, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις σημειώνουν μικρή πρόοδο όσον αφορά την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών που είχαν τεθεί σε αχρηστία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της “Συμμαχίας υπέρ των σιδηροδρόμων”, Dirk Flege, δήλωσε ότι ούτε ένα χιλιόμετρο σιδηροδρομικής γραμμής στη Γερμανία δεν έχει επανενεργοποιηθεί μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021. Αυτό είναι ένα πολύ απογοητευτικό μήνυμα.

Ο Flege αναφέρθηκε εδώ στη συμφωνία συνασπισμού, η οποία αναφέρει: “Τα δρομολόγια θα επανενεργοποιηθούν”. Ωστόσο, ορισμένα δρομολόγια θα μπορούσαν ακόμη να επαναλειτουργήσουν πριν από την αλλαγή των δρομολογίων τον Δεκέμβριο.

Συνολικά, από το 1994 μέχρι σήμερα έχουν επαναλειτουργήσει στη Γερμανία περίπου 1.300 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών – τόσο εμπορευματικών όσο και επιβατικών.

Μόνο από το 2019, έχουν προστεθεί συνολικά 145 χιλιόμετρα. Μετά από αυτό, η επανενεργοποίηση παρέμεινε στάσιμη.

Η νομική βάση θα μπορούσε να πυροδοτήσει την έναρξη

Σύμφωνα με τον Φλέγκε, τα ομόσπονδα κρατίδια και οι δήμοι περίμεναν αρχικά φέτος μια νέα νομική βάση για την αποκατάσταση των παλαιών σιδηροδρομικών γραμμών.

Αυτό τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο. Ο Flege μίλησε για πρόοδο σε σύγκριση με παλαιότερους κανονισμούς.

Σε ενημερωμένο φυλλάδιο, η Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Μεταφορών απαριθμεί 280 λεγόμενες αποσυρθείσες γραμμές συνολικού μήκους 4.600 χιλιομέτρων που είναι επιλέξιμες για επαναλειτουργία.

Από την άποψη της ένωσης, πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να επανασυνδεθούν με τον τρόπο αυτό με το σιδηροδρομικό δίκτυο και οι υπηρεσίες θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά.

Για την επαναλειτουργία όλων των γραμμών που η Ένωση Γερμανικών Μεταφορικών Εταιρειών θεωρεί κατάλληλες για αυτό, θα χρειαστούν συνολικά εννέα έως δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.