Γερμανία: Κανόνας 3G για επαγγέλματα με επαφή με τους πελάτες;

Καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, οι Γερμανοί υπεύθυνοι δημόσιας υγείας ζητούν να επεκταθεί ο κανόνας 3G και οι απαιτήσεις πληροφόρησης σχετικά με την πανδημία για όλα τα επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με τους πελάτες.

Είναι απαραίτητο να εισαχθεί ο κανόνας 3G – εμβολιασμός, τεστ ή ανάρρωση – σε όλους τους τομείς με επαφή με τους πελάτες, δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας, Ute Teichert, στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke.

Αυτό πρέπει να συνδυάζεται με την υποχρέωση παροχής πληροφοριών για τους εργαζόμενους ή με το δικαίωμα πληροφόρησης για τους εργοδότες.

Δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα αν, για παράδειγμα, οι πελάτες ενός εστιατορίου πρέπει να αποδείξουν τον εμβολιασμό, την ανάρρωση ή ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, “αλλά ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να ρωτήσει το προσωπικό του εστιατορίου του σχετικά”, δήλωσε ο Teichert.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.