Η Γερμανία καταγράφει το θερμότερο έτος στην ιστορία της

Εξετάζοντας δεδομένα από 2.000 συστήματα μέτρησης σε όλη τη Γερμανία, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) δήλωσε ότι το 2022 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί μέχρι τον Νοέμβριο.

“Ποτέ από το 1881 η περίοδος από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο στη Γερμανία δεν ήταν τόσο θερμή όσο το 2022″, ανέφερε ο εκπρόσωπος της DWD Uwe Kirsche σε δήλωσή του την Τετάρτη.

Η μέση θερμοκρασία για τους πρώτους έντεκα μήνες του 2022 ήταν 11,3 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Όφενμπαχ.

Το προηγούμενο υψηλό είχε σημειωθεί το 2020, με 11,1 βαθμούς Κελσίου για την ίδια περίοδο.

Η μέση θερμοκρασία μόνο για το φθινόπωρο ήταν 10,8 βαθμοί – κατά 2 ολόκληρους βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από ό,τι ήταν μεταξύ 1961 και 1990, που χρησιμοποιείται από τους μετεωρολόγους σε όλο τον κόσμο ως σημείο αναφοράς.

Σαφής ένδειξη της κλιματικής αλλαγής

Η περίοδος από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο ήταν ήδη η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, με μέση θερμοκρασία 11,8C.

Για τους μετεωρολόγους, το φθινόπωρο τελειώνει με τον Νοέμβριο, ενώ ημερολογιακά διαρκεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Είναι “μια σαφής ένδειξη της κλιματικής αλλαγής-” ότι οι θερμότεροι μήνες Οκτωβρίου των τελευταίων 140 ετών εμπίπτουν όλοι σε αυτή τη χιλιετία, δήλωσε η DWD.

Το φθινόπωρο του 2022 θα μπορούσε εύκολα να εκληφθεί ως καλοκαίρι σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, ανέφερε.

Ο υδράργυρος έφτασε στο υψηλότερο σημείο στο Κλέβε στον Κάτω Ρήνο στις 5 Σεπτεμβρίου, όπου η θερμοκρασία εκτοξεύτηκε στους 32,3C.

Βροχερές περιοχές στη Γερμανία

Ο ήπιος καιρός επεκτάθηκε μέχρι τον Νοέμβριο, προτού οι θερμοκρασίες σημειώσουν δραματική πτώση σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο Oberharz am Brocken, ο υδράργυρος έπεσε στους -11,6C στις 20 Νοεμβρίου, το χαμηλότερο επίπεδο σε εθνικό επίπεδο για το φετινό φθινόπωρο.

Όμως, παρά τις πρώιμες θερμές περιόδους, το φθινόπωρο ήταν επίσης “ελαφρώς πιο υγρό από τον μέσο όρο”, σύμφωνα με την DWD.

Κατά μέσο όρο έπεσαν περίπου 205 λίτρα βροχόπτωσης ανά τετραγωνικό μέτρο σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Αυτό ήταν περίπου δώδεκα τοις εκατό περισσότερο σε σχέση με την περίοδο αναφοράς από το 1961 έως το 1990.

Σε σύγκριση με την περίοδο 1991-2020, η αύξηση ήταν περίπου οκτώ τοις εκατό. Ο Μέλανας Δρυμός και οι Άλπεις δέχθηκαν τις περισσότερες βροχοπτώσεις.

Το Utzenfeld στο νότιο Μέλανα Δρυμό είχε την υψηλότερη ημερήσια βροχόπτωση στη Γερμανία με 86 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο στις 14 Οκτωβρίου.

Αντίθετα, παρέμεινε πολύ ξηρό στα βορειοανατολικά.

Ωστόσο, υπήρξαν και αρκετές φωτεινές, ηλιόλουστες ημέρες για να τις απολαύσουν οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με την DWD, ο ήλιος έλαμψε για 370 ώρες αυτό το φθινόπωρο – σχεδόν 20 τοις εκατό περισσότερο από ό,τι την περίοδο 1961-1990 και 15 τοις εκατό περισσότερο από ό,τι την περίοδο 1991-2020.

Τα βορειογερμανικά πεδινά είδαν τον περισσότερο ήλιο, με τους κατοίκους εκεί να έχουν 400 ώρες ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Η θερμοκρασία θα πέσει αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία

Πάνω στην ώρα για την έναρξη του μετεωρολογικού χειμώνα την 1η Δεκεμβρίου, οι θερμοκρασίες θα πέσουν σημαντικά σε χαμηλά αρνητικά επίπεδα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το Σαββατοκύριακο, υπάρχει κίνδυνος για μόνιμη παγωνιά σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής Γερμανίας. Οι νύχτες θα γίνονται επίσης όλο και πιο παγωμένες, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται χιόνι σε πολλές περιοχές.

Οι δρόμοι αναμένεται να παγώσουν, αλλά χωρίς μεγάλες χιονοθύελλες, δήλωσε η DWD.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.