Γερμανία: Κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας έως το 2022

Η στροφή της ενεργειακής πολιτικής της Γερμανίας είναι οριστική. Ο χρόνος, που απομένει για την ολοκλήρωσή της είναι πλέον περιορισμένος.

Μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης των «12 σημείων για την κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας», συμβολικά κατά τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκοσίμα, το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων στη Γερμανία έρχεται ακόμα πιο κοντά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην γερμανική επικράτεια θα παύσουν την λειτουργία τους έως το τέλος του 2022.

Σηματοδοτώντας το τέλος μίας ολόκληρης εποχής της ενεργειακής ιστορίας της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης.

Στα σημεία του προγράμματος, που έχει εκπονήσει και θα υλοποιήσει το γερμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος, περιλαμβάνονται η επιτάχυνση ανάπτυξης της τεχνολογίας των ΑΠΕ, αλλά και της διαδικασίας ασφαλούς απόρριψης ιδιαίτερα ραδιενεργών αποβλήτων.

Επίσης η συστηματική ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και η παγκόσμια δέσμευση για υψηλά πρότυπα ασφάλειας.

Με την ολοκλήρωση του γερμανικού προγράμματος αποπυρηνικοποίησης λιγότερα από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παράγουν πυρηνική ενέργεια για εμπορικούς σκοπούς.

Μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου η ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας εντατικοποιείται.

Όμως η πολιτική ηγεσία στη Γερμανία προσεγγίζει την κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Για τον σκοπό αυτό προωθεί δράσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δράσεις που μπορούν να ενισχύσουν το κλίμα υπέρ των «πράσινων» μορφών ενέργειας.

Στην προοπτική αυτή εντάσσεται και η επέκταση και εντατικοποίηση της συνεργασίας του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος με ευρωπαϊκές χώρες(Βέλγιο, Γαλλία,

Κάτω Χώρες, Ελβετία), μέσω των διμερών επιτροπών, που έχουν συσταθεί για την εξέταση ζητημάτων πυρηνικής ασφάλειας σε διασυνοριακή κλίμακα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσπάθειας της ενεργειακής μετάβασης των ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί η υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή καλωδίου μήκους 600 χιλιομέτρων, που θα συνδέει την Δανία με το Βέλγιο.

Μέσω του έργου αυτού το Βέλγιο θα έχει τη δυνατότητα της εισαγωγής και αποθήκευσης αιολικής ενέργειας από τη Δανία, που κατέχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.