Γερμανία: Ανοιχτή στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είναι ανοιχτός στην ιδέα της κατάσχεσης ξένων περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, είπε σε συνέντευξή του με τη γερμανική επιχειρηματική καθημερινή Handelsblatt και τρεις άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Έπεσε η Μαριούπολη με την εκκένωση του Azovstal

«Είμαι πολιτικά ανοιχτός στην ιδέα της κατάσχεσης ξένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας», είπε ο Λίντνερ, προσθέτοντας ότι προτάσεις για το σκοπό αυτό συζητούνταν ήδη μεταξύ των G7.

«Στην περίπτωση των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, πρέπει να δούμε τι είναι νομικά εφικτό», πρόσθεσε ο Λίντνερ, «Πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες δικαίου, ακόμα κι αν έχουμε να κάνουμε με Ρώσους ολιγάρχες».

Όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Λίντνερ έδειξε ότι μπορούσε να είναι ανοιχτός σε συμβιβασμούς σχετικά με τη μελλοντική διαχείριση των κανόνων της ΕΕ για το χρέος.

Αν και δεν μπόρεσε να υποστηρίξει μεταρρύθμιση για άμβλυνση των κριτηρίων της συνθήκης του Μάαστριχτ, είπε ότι «οι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να είναι πιο ρεαλιστικοί και αποτελεσματικοί.

Στόχος είναι όλες οι οικονομίες να αναπτυχθούν και να έχουν βιώσιμα δημόσια οικονομικά.

Προτείνω να συνδυάσετε ένα πιο αξιόπιστο μακροπρόθεσμο δρόμο προς τη μείωση του χρέους με ευέλικτους μεσοπρόθεσμους στόχους», κατέληξε.

Πηγή: EURO2day

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης