Γερμανία: Προσλαμβάνουν καθηγητές με χαμηλές γνώσεις γερμανικών

Η κατάσταση στα σχολεία της Βρέμης δεν καλυτερεύει- εξακολουθεί να υπάρχει παντού έλλειψη εκπαιδευτικών. Το κρατίδιο προβαίνει επομένως σε “δημιουργικές προσεγγίσεις”, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Για να αντιμετωπιστεί η δραματική έλλειψη εκπαιδευτικών, η Βρέμη θέλει να διευκολύνει την είσοδο στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού σε άτομα από το εξωτερικό.

Όσοι έχουν ήδη αναγνωρίσει τα ξένα προσόντα τους θα προσλαμβάνονται και με χαμηλότερες γνώσεις γερμανικής γλώσσας από ό,τι πριν, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Υπουργός Παιδείας του κρατιδίου.

Στο μέλλον θα αρκεί το επίπεδο γλωσσομάθειας γερμανικών C1. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αποκτήσουν τα προσόντα για το επόμενο υψηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Επιπλέον, η επαγγελματική εμπειρία που αποκτήθηκε στο εξωτερικό θα λαμβάνεται υπόψη ακόμη περισσότερο από ό,τι πριν στη διαδικασία αναγνώρισης, δήλωσε ο Υπουργός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.