Γερμανία: Κατηγορίες κατά γιατρού για ψευδή πιστοποιητικά

Μεταξύ άλλων, φέρεται να εξέδωσε πιστοποιητικά που εξαιρούσαν τους ιδιοκτήτες από τη χρήση προστατευτικών μασκών. Τώρα απαγγέλλονται κατηγορίες σε βάρος της γιατρού από την περιφέρεια του Göttingen.

Η εισαγγελία απαγγέλλει κατηγορίες σε βάρος μίας ιατρού από το Duderstadt για την φερόμενη έκδοση πλαστών πιστοποιητικών, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές του Göttingen.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γιατρός φέρεται να πιστοποίησε σε δύο παιδιά ηλικίας ενός έως πέντε ετών ότι πρέπει να απαλλαγούν μόνιμα από όλους τους εμβολιασμούς που συνιστώνται και απαιτούνται από τη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών. Δεν υπήρχαν ωστόσο ιατρικοί λόγοι γι’ αυτό.

Επιπλέον, η γιατρός φέρεται να εξέδωσε πανομοιότυπα πιστοποιητικά σε 16 περιπτώσεις που απαλλάσσουν τους ιδιοκτήτες από τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Η γιατρός της περιφέρειας του Göttingen γνώριζε ότι κανένας από τους ανθρώπους δεν είχε κάποιον περιορισμό υγείας που να δικαιολογεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό. Ορισμένα από τα πιστοποιητικά είχαν εκδοθεί χωρίς εξέταση.

Μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2021, άτομα από την Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο έλαβαν τα ιατρικά πιστοποιητικά.

Η κατηγορία σε κάθε περίπτωση είναι η έκδοση εσφαλμένων υγειονομικών πιστοποιητικών. Σύμφωνα με το νόμο, αυτό μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών ή με πρόστιμο. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την ακρόαση στο περιφερειακό δικαστήριο του Duderstadt.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.