Γερμανία: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο

Μικρότερη του αναμενόμενου ήταν ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Destatis.

Το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 1,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για ανάπτυξη 1,8%.

Σε προσαρμοσμένη ετήσια βάση, το ΑΕΠ “έτρεξε” 2,5%, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις και τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2019, το τρίμηνο πριν ξεκινήσει η πανδημία στην Ευρώπη, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε 1,1% χαμηλότερα.

Στο γ΄ τρίμηνο, η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 6,2% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο σε προσαρμοσμένη βάση.

Οι κυβερνητικές καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν 2,2%, ενώ οι επενδύσεις μειώθηκαν, κατα 3.7% στον εξοπλισμό και κατά 2,3% στις κατασκευές.

Το εξωτερικό εμπόριο μειώθηκε στο γ΄ τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές κατέγραψαν πτώση 1% και οι εισαγωγές πτώση 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Πηγή: Capital.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.